Spel

”Ledningen ser Stahre som en mångårig ledare för AIK”

avDaniel Söderbäck, Minimedia

ENKÄT: Spelbolagen om Stahres framtid och vilka som vinner SM-guldet

Foto: bildbyrån
favorit att kickas Mikael Stahre är oddsfavorit att få lämna AIK i förtid.

Det blåser kraftigt kring AIK och lagets säsongsinledning.

Sportbladet Spel ställde två heta spelfrågor om allsvenskan så här långt till spelbolagen.

Här är svaren:

✓ Här är frågorna:

1) Hur stor anser ni chansen är att Mikael Stahre får sparken efter AIK:s fiaskoinledning? Hur är intresset bland era spelare att han får det?

2) Hur spelar spelarna på vilket lag som vinner SM-guld?

✓ Här är svaren:

Andreas Slätt, Unibet:

1) – Mikael Stahre var en bragdman för AIK under 2009, vilket gör att han fortfarande sitter i orubbat bo. Inte för att han lever på ”gamla” meriter, utan för att ledningen, spelarna och supportrar vet vad han kan. AIK har starka kärnvärden runt en dylik bedrift som skedde förra säsongen. Alla (internt/externt) vet att AIK tappat flera ledande spelare som gjorde avtryck under fjolåret och har därefter inte riktigt värvat ”ikapp”.

Vårt intryck är att AIK:s ledning ser Stahre som en mångårig ledare för klubben och vet vad han kan. Däremot är branschen knepig (se Åtvidabergs tidiga agerande) och man ska inte säga inte, men våra signaler är entydiga – Mikael Stahre leder AIK under hela säsongen.

2) – IFK Göteborg är det lag som får mycket spel för dagen och givetvis landar en del på Malmö FF efter deras inledning. Före säsongen fick AIK mycket spel bland våra kunder.

Urban Aheinen, Nordicbet:

1) – Vi anser att det är cirka 28 procents chans att AIK sparkar Mikael Stahre. Det mesta är under all kritik och frågan är hur länge ledningen har tålamod att vänta.

Spelarna tror dock att han sitter säkert trots den svaga inledningen och vi har bara fått några småspel på att han ska lämna klubben.

2) – Malmö FF är överlägset det hetaste spelobjektet och här vi tvingats sänka oddset tre gånger redan. Vi startade på sju gånger pengarna men är nu nere i låga 3,25.

IFK Göteborg är ytterligare ett lag som spelarna tror hårt på trots den svaga inledningen.

✓ Dan Vikman, Expekt:

1) – Känns som att AIK ger Stahre tid till VM-uppehållet, har det inte vänt då på allvar kommer klubben att agera, guldhjälte eller ej.

2) – IFK Göteborg och Elfsborg var populärast innan serien, men nu handlar väldigt mycket om Skåne. Helsingborg och Malmö FF får rösterna.