Kvalfiasko – då offras Hamrén?

SPEL

Hur säkert sitter kaptenen – oddsen avslöjar

Foto: Sitter han säkert? Oavsett om Sverige når EM eller inte så heter Sveriges förbundskapten i fotboll Erik Hamrén 2012. Det tyder ett spelbolags odds på.

Sverige riskerar att missa ett stort mästerskap i fotboll – igen.

Då väcks frågan om Erik Hamréns framtid. Kommer det kosta honom jobbet?

– Vi tror att han sitter säkert som förbundskapten oavsett om laget tar sig till EM eller inte, säger Patrick Kipler, informatör på spelbolaget Nordicbet.

Erik Hamrén gör sitt första kval som förbundskapten.

Och det kan innebära ett nytt missat mästerskap.

I det senaste kvalet, det sista med Lars Lagerbäck som kapten, missade Sverige avancemang. Då handlade det om VM 2010.

Nu handlar det om EM 2012.

Och skulle det vara så att Sverige missar att kvalificera sig för EM, kommer förbundsledningen leta en ny förbundskapten? Knappast, inte enligt ett spelbolags odds i alla fall.

”Sitter säkert”

– Vi tror att Erik Hamrén sitter säkert som förbundskapten oavsett om laget tar sig till EM-slutspelet eller inte. Hamrén har gott anseende hos Svenska Fotbollförbundet, och den svenska ledningen ser att han fått ut ganska mycket av laget och att Holland helt enkelt är mycket bättre, säger Patrick Kipler, informatör hos Nordicbet. Han lägger dock till:

– Det enda minuset som vi kan argumentera emot Hamrén är att han inte verkar få ut det bästa av Zlatan, men vi tror inte att det finns resurser i förbundet att ta hit ett ”stort” namn, som kan få Zlatan hundraprocentigt nöjd. Zlatan kan också vara på väg neråt i karriären, och vi tror inte att Hamrén offras i en strävan efter kortsiktiga resultat.