Spel

Svenskarna: De går vidare i CL

Av: 

Minimedia

Michal Wolski

SPEL

”Kan mycket väl bli en repris i år”

Mot toppen. Diego Coista och Chelsea är spelarnas favoriter i Champions League.
Mot toppen. Diego Coista och Chelsea är spelarnas favoriter i Champions League.

Dags för stekheta tungviktsmöten i Champions League

Då tror svenskarna att Zlatan Ibrahimovic ryker redan i åttondelen.

– Barcelona och Chelsea är de stora favoriterna, vilket är lite anmärkningsvärt då det innebär att våra spelare inte tror på avancemang för Zlatans PSG, säger Erik Wännström hos Nordicbet.

16 lag ska bli åtta. Nu inleds åttondelsfinalerna i Champions League med idel stormatcher.

Här går Sportbladet Spel igenom mötena – där svenskarnas blickar självklart är riktade mot mötet mellan PSG med Zlatan Ibrahimovic i spetsen och José Mourinhos Chelsea.

– Zlatan i all ära. Det här är Mourinhos bästa gren och hans Chelsea kommer utvilade till Paris för första mötet med PSG medan hemmalaget spelade så sent som i lördags. Fransmännen har inte riktigt fått till spelet i år och ligger något överraskande bara trea i ligan. Chelsea leder Premier League i stor stil och kommer även vara att räkna med i CL, säger Jonas Nilsson på Unibet.

”Kan mycket väl bli en repris”

Omgångens supermatch är dock Manchester City mot Barcelona – två lag till bredden fyllda med världsspelare.

Och där drar katalanerna det längsta strået, som tillsammans med Chelsea är det mest spelade laget hos flera bolag på att ta sig vidare.

– Är Messi, Neymar och Suarez på lekhumör kommer det bli svettigt för Kompany och de andra i City-försvaret. Samma möte i åttondelarna 2014 slutade med Barca-vinst både i Manchester och på Nou Camp. Kan mycket väl bli en repris på den åttondelen i år, säger Nilsson.

”Absolut inget snack”

Blad de solklara favoriterna hittas i Bayern München mot Sjachtar Donetsk samt att Real Madrid kör över Schalke.

– Bayern dansar hem ligan enkelt och är alltid att räkna med i Champions League. Eftersom ligan redan är avgjord så kan man lägga all fokus på CL och behöver inte tänka på att spelarna blir slitna, säger Robin Olenius hos Betsson.

– Real Madrid blir en repris på förra året och en lika målrik historia. Det är absolut inget snack om saken att Real tar sig vidare till kvartsfinal till oddset 1,06, menar Alexander Zachrisson hos Betsafe.

Satsar gärna tyskt

Bland de mer ovissa mötena kan nämnas Dortmund, som slåss för överlevnad i Bundesliga mot överlägsna Serie A-ledaren Juventus.

Svenskarna lägger gärna en slant på tyskarna, konstaterar Niklas Joelsson hos Expekt.

– Man är inte blyg för att backa Dortmund att slå ut Juventus till nästan två gånger pengarna. Kräftgången i ligaspelet har mindre betydelse när det drar ihop sig och man har fått stärkt självförtroende efter att Reus bekräftade att han stannar.

Se alla odds nedan – match för match

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel