Monsterkupongen – gav 8 490 i odds

Svensken om sin galna VM-vinst: ”Sjöng av glädje”

Måljubel Belgiens Dries Mertens firar sitt 2–1-mål mot Algeriet – lika glad blev den svenske spelaren som fick in sin spelkupong till 8 490 gånger pengarna tack vare målet.
Måljubel Belgiens Dries Mertens firar sitt 2–1-mål mot Algeriet – lika glad blev den svenske spelaren som fick in sin spelkupong till 8 490 gånger pengarna tack vare målet.

12 matcher – 8 490 gånger pengarna.

Den monsterkupongen satte en svensk man under gruppspelet i fotbolls-VM hos spelbolaget Expekt – tack vare Dries Mertens sena segermål för Belgien mot Algeriet i sista matchen.

– När vändningen kom sjöng jag av glädje, säger han.

Galna kupongen
Galna kupongen

Den svensken spelaren valde att prova sig på ett riktigt långskott i gruppspelet av fotbolls-VM. 12 matcher och ett odds på otroliga 8 490 gånger pengarna.

Insatsen var visserligen minst sagt blygsam, 3 kronor och 30 öre närmare bestämt. Men tack vare oddset blev det ändå en rejäl vinstpeng, 28 018 kronor.

– Ärligt talat, när jag gjorde den här kupongen var jag säker på att minst en-två matcher skulle gå fel, men då det ändå inte kändes helt omöjligt gav jag det en chans. Jag följde sedan varenda match framför tv:n och såg dem gå in en efter en, säger vinnaren till spelbolaget Expekt.

Såg ut att gå åt skogen

Men det var inte utan att det blev dramatiskt.

När 11 av de 12 matcherna var inne satt mannen med en enda match kvar, den mellan Belgien och Algeriet där han hade spelat belgisk vinst.

Naturligtvis tog Algeriet ledningen tidigt och allt såg ut att gå mot skogen. Men inhopparen Marouane Fellaini gav vinnaren en gnutta hopp med sin kvittering i den 70:e minuten. Och när sen Dries Mertens, även han inhoppare, tryckte in 2–1 för Belgien i den 80:e minuten var det klart.

Fler galna kuponger

– Den matchen var som en berg- och dalbana av känslor. Efter 11 korrekta spel kändes det väldigt typiskt när Algeriet tog ledningen. När sedan vändningen kom sjöng jag av glädje!, säger han.

Och det är inte den enda vansinneskupongen som gått in under det här mästerskapet.

Svenska Spel rapporterar om en 28-årig man från Helsingborg som satsade en 50-lapp på en tioling på Oddset Mixen till oddset 5 769 gånger pengarna.

När Portugal slog Ghana var det klart och han belönades med 288 453 kronor.

– Det hör inte till vanligheten att en tioling går in och extra kul att den gick in under VM, säger Stefan Edberg, oddssättare på Svenska Spel.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.