Spel

”VM:s stora frågetecken”

Av: 

Minimedia

Daniel Söderbäck

SPEL

Expekts tipsexpert Glenn Strömberg tippar VM: Idag: Grupp A & Grupp B

osäker på domenech & co Expekts tipsexpert Glenn Strömberg tippar alla grupperna i VM – med start i dag på Sportbladet Spel.
osäker på domenech & co Expekts tipsexpert Glenn Strömberg tippar alla grupperna i VM – med start i dag på Sportbladet Spel.

Vilka går vidare från respektive grupp i fotbolls-VM?

På den frågan kommer Expekts tipsexpert, Glenn Strömberg, att svara i sina VM-tips.

Först ut är Strömbergs tips och kommentarer på grupp A respektive grupp B.

Grupp A (Strömbergs tips och gruppvinnarodds)

1) Frankrike (1.90)

2) Uruguay (5.00)

3) Sydafrika (6.75)

4) Mexiko (4.30)

De går vidare: Frankrike och Uruguay.

Strömbergs bästa spel: Uruguay att gå vidare. Odds: 2.10.

Strömbergs kommentar om lagen i gruppen:

Frankrike: Är ett av VM:s stora frågetecken. Domenech har verkligen inte fått ut allt av laget och det är knepigt att han är kvar. Man har ett starkt lag, spelare för spelare, men rullar mest i sidled och lyckas inte skapa mycket framåt, trots all offensiv kvalitet individuellt. Men får man en bra start så...

Uruguay: Har en ganska ifrågasatt förbundskapten i Oscar Washington Tabarez. Spelar 4-3-3 men ställer lika gärna om efter motståndet. Uruguay känns lite underskattat, ett tufft lag med hög kapacitet när allt stämmer. Forlan vass forward. Rodriguez i Porto också intressant.

Mexiko: Spelar 4-3-3 med Aguirre som förbundskapten. Vi kommer att se ett gäng bra individualister med erfarenhet och ett bra kortpasningsspel, men för mycket sker i sidled. Stora problemet är att det är bortaplan. Mexiko vinner ju nästan bara i Mexiko. Blanco, Marquez och Franco viktigaste spelarna.

Sydafrika: Har Parreira som ny förbundskapten och han bidrar med välbehövlig erfarenhet. Värdlaget har bra teknik och organisation, men är väldigt uddlöst framåt. Har ett par toppar med Pienaar som den viktigaste spelaren. Sydafrika blir svårt att slå hemma, men jag tror inte man går vidare.

Grupp B (Strömbergs tips och gruppvinnarodds)

1) Argentina (1.45) 

2) Sydkorea (13.00) 

3) Nigeria (5.25) 

4) Grekland (7.00) 

De går vidare: Argentina och Sydkorea.

Strömbergs bästa spel: Argentina och Sydkorea hamnar topp-2. Odds: 2.25.

Strömbergs kommentar om lagen i gruppen:

Argentina: Argentinas väl och ve handlar mycket om hur Maradona får ihop laget. Det här laget har inte alls visat vad de egentligen kan under Maradonas ledning. Man har dock Messi och Milito, som troligtvis inte får spela från start vilket inte låter klokt. Så hur kommer Argentina att spela? Ingen vet. Men det går inte att räkna bort dem. Kapaciteten är enorm.

Sydkorea: Har kommit långt fram i sin utveckling som asiatiskt lag, ett bra organiserat lag med stor löpvilja och hög moral. Men saknar killerinstinkt i straffområdet och kommer att få det tufft i luftrummet. Manchester Uniteds Park den stora stjärnan.

Nigeria: Nigeria med Lasse Lagerbäck som förbundskapten. Intressant! Tog sig vidare turligt till slutspelet tack vare rätt resultat i sista matcherna. Nigeria har en väldigt bra offensiv vilket är ett plus, men hur står det till med organisationen och defensiven? Lagspelet? Det finns stora frågetecken och detta är en jätteutmaning för Lagerbäck.

Grekland: Grekland känner alla till bra. Tog sig också vidare lite oväntat i play off. Spelar sin vanliga, tråkiga fotboll med en defensiv grund. Grekland utnyttjar materialet och har få lösningar framåt. Jag tror inte på Grekland. Nini är en framtidsman, men lär inte få mycket speltid.

Alla odds från Expekt.

På torsdag presenteras Strömbergs tips för grupp C respektive grupp DSportbladet Spel.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel