”Therns lag får tipset”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om fredagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 28 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Väldigt få matcher i dag, men ändå inte hopplöst spelmässigt. Jag tycker att talangfulla IFK Värnamo ska ses med bra chans hemma mot Husqvarna. Laget – som har tre (!) spelare i P18-landslaget – spelar en mycket trevlig fotboll. Dags att leverera. Odds: 1,90.

DAGENS DRAG

FOC Farsta kan vara ett av de mest underskattade division 2-lagen i Sverige. Trots att mittbacken Viktor Catenacci åkte ut redan efter en kvart senast spelade laget ut Eskilstuna City under långa stunder. Nu väntar ÖSK Ungdom på hemmaplan och ettan känns vettig till 2,00 hos Bwin.

DAGENS AVSLAG

Annelund – med 3xHolmén – är ett vasst kontringslag som dessutom har formen i zenit. Kan mycket väl plocka en poäng igen. Därmed är IK Gauthiod en bräcklig favorit. Avstå den ettan.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

2 Production har inte alls levt upp till föräntningarna men kanske det har varit för höga krav. Nu känns det dock som han inte kan förlora då han är väldigt snabb ut kommer från en bra insats och på Hagmyren med kort upplopp är han extra gynnad av att ta hand om ledningen i V65-1.

DAGENS DRAG

Draget i går blev sent struket men i tisdags fick vi drygt fyra gånger på Rimaggan. V4-4, Trioloppet på Solvalla, i dag är över dryga tre varv och det passar bra för 1 Rebeval som gillar distansen. Skulle han lyckas behålla ledningen mot de andra tre på start kommer han att leda länge, helst hela vägen.

DAGENS AVSLAG

9 Staro Yodel i V65-6, DD-2, har jag alltid gillat men nu är det årsdebut och ett lite krångligt startspår vilket gör att jag tycker man ska vara försiktig med att tro för mycket på honom redan nu.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Jonas Thern och hans IFK Värnamo är urstarkt hemma. Tre segrar av tre möjliga. I senaste omgången föll man snöpligt i toppmötet mot Skövde, men i kväll ges en utmärkt chans till upprättelse för det hungriga hemmalaget. En formtoppad Muhamed Bangura sänker Husqvarna. 1,83 – bra!

DAGENS DRAG

Var på Stadsparksvallen i tisdags för att bevittna hur J-Södra plockade ner krislaget från Södermalm. Imponerades mest av Södras mittback Jukka Sauso som gjorde en prickfri insats. Lika bra i kväll och Öster får bekymmer att skapa något. Smålandsderby, alltså. Tufft, tätt och under 2,5 mål. 1,90!

DAGENS AVSLAG

Finns en hel del bra favoriter i den svenska fotbollen, därför känns det riktigt korkat att börja veva på den trötta träningsmatchen mellan Irland och Algeriet. Ettan till 1,75 får rött sken direkt.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!