Rydström: ”Bojan är en pojkspoling”

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Därför skulle Kalmars lagkapten satsa 1 000 kronor på AIK-stjärnan

rydströms favorit Kalmars lagkapten hade satsat sina pengar på att Bojan Djordjic får flest gula kort under den allsvenska säsongen till oddset 18 gånger pengarna.
Foto: bildbyrån
rydströms favorit Kalmars lagkapten hade satsat sina pengar på att Bojan Djordjic får flest gula kort under den allsvenska säsongen till oddset 18 gånger pengarna.

Henrik Rydström är säker.

Om han fick 1 000 kronor att spela för skulle han satsa pengarna på att AIK:s Bojan Djordjic får flest gula kort den här säsongen.

– Bojan är en pojkspoling. Han har inte lärt sig att värdera situationerna ännu, säger Kalmarkaptenen till Sportbladet Spel.

När Kalmar FF kommer på tal nämns nästan alltid kaptenen Henrik Rydström.

Han har fått ett rykte om sig att vara en tuffing på planen.

När spelbologet Betsafe satte sina odds på vem som får flest gula kort den kommande allsvenska säsongen är inte Rydström bättre rankad än 22:a och ger hela 27 gånger pengarna.

”Skulle inte avråda någon”

– Oddset är ju både bra och dåligt. Hade jag varit favorit hade jag argumenterat emot det. Men jag skulle inte avråda någon att spela på mig. Kommer man fel in i säsongen kan det vara kört, säger Henrik Rydström.

Du fick bara fyra varningar i fjol. Har du blivit snäll?

– Jag lovar Nanne (Kalmars tränare) att inte vara avstängd någonting inför varje säsong. Men ska jag vara ärlig så är jag en som snackar mycket på planen och domarna har lärt sig att hantera det på ett bättre sätt. Sedan måste jag säga att mina fyra gula kort i fjol var feldömda, skrattar Rydström.

Hade spelat på Jonas Olsson

Om du fick spela för 1 000 kronor, vem skulle du satsa dina pengar på som allsvenskans mest varnade?

– Hade Jonas Olsson i West Bromwich spelat i allsvenskan fortfarande hade jag tagit honom alla dagar i veckan.

– Men jag måste säga Bojan. Han är het och snackar mycket. Sedan är han ju mycket yngre än vad jag är. Han är en pojkspoling och har inte lärt sig att värdera situationerna på planen, skrattar Rydström.

Publicerad: