DAGENS BÄSTA SPEL

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Bara ett lag ger under 1,80 i dag. Det finns alltså inga stora favoriter att välja mellan.

Falun störde Storvreta ­rejält på bortaplan senast. Hade 4–5 till slutminuterna, men föll till slut med 4–7. Möter nu ­Balrog i hemmahallen och ska ses med vettig chans till nyttiga 1,75.

DAGENS DRAG

Är portugisiska nästjumbon Leixoes Europas tuffast spelade lag? Troligen. Laget har dragit på sig röda kort i fem seriematcher i rad! Trots flera tidiga utvisningar har laget gjort det bra. Nu kommer jumbon Olhanense (som också fick två röda kort senast ...) på besök. Etta till 2,30.

DAGENS AVSLAG

Kaiserslautern har onekligen toppform med fem raka segrar. Men jag tycker ändå att det här är en favorit i fara. För motståndet svarar Augsburg som är bättre än ryktet, var mycket vasst senast trots förlusten.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

2 Rano (V65-1) är en klar vinnare och en given spik. Han svarade för en stark insats i dödens i V75 på Bergsåker senast och det råder ingen tvekan kring hans form. Läget innebär att startsnabbe Rano dundrar till front och i den positionen tar han inte stryk i den här omgivningen.

DAGENS DRAG

I V65-4 tror jag på 7 Västerbo Duval. Han vann med kraftig mersmak senast efter att ha styrts fram utanpå ledaren mitt i loppet. Hedershästen

2 Face the Evil (V65-6) gör inte många fel. Han har tävlat bra en längre tid och har ett smaskigt läge bakom bilen. Har toppchans.

DAGENS AVSLAG

10 Abiegas Guy (V65-3) gör comeback efter en tids vila. Han är ganska bra i grunden och möter inte så tuffa hästar. Ändå känns det inte som om han går ut och bara vinner från bakspår.

Tobias Holm (rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

En halvtrasslig spelmåndag där NHL dominerar utbudet. Vi håller förstås nere insatserna och inväntar bättre tider. Skulle ljuga om jag påstod att Falun hemma mot Balrog är säker, men det är i alla fall dagens minst osäkra. Finns att hämta till 1,75. Jag ber till gud att Faluns förstafemma vaknat på rätt sida.

DAGENS DRAG

9 Mellby Que Vadis i V65-4 återkom senast i ny regi efter över ett års frånvaro från tävling. Såg klart bra ut och vann rätt enkelt även om motståndet inte var av värsta sort. Det loppet borde rimligtvis fört hästen ytterligare ett steg framåt. Lång distans passar, så håll i gång honom, Östman.

DAGENS AVSLAG

Bolton verkar ha vaknat upp från de döda och har nu ett par sköna resultat i ryggen. Wigan borta i dag och hemmalaget är rätt stor favorit. Bör bli en jämn batalj. Pass på hemmaoddset.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.