”Hull kommer få stora problem med Arsenal”

Sandebäck om dagens säkra– här är alla spel

Foto: ap

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Svenska Spel bjuder på 63 matcher i kväll. Men det är kvantitet för kvalitet – titta själva. Arsenal roterar på några få platser i kvällens FA–cup­kvartsfinal mot Hull. Gästerna saknar två ordinarie spelare och lär få stora problem på Emirates. Ettan kan spelas till 1,33 (Ladbrokes).

DAGENS DRAG

Finska serieettan JYP har bara 1–1 i matcher i kvartsfinalserien mot serietian TPS. Men nu tror jag det släpper helt för Jyp – ettan spelas till fina 1,70. Västerås kassör är nöjd med en femte match hemma. Nu ska spelarna bara slutföra uppdraget: finalbiljett. Det löser VSK till 1,80.

DAGENS AVSLAG

Det finns mängder med objekt jag inte finner något spelvärde i i kväll. Bland andra så tycker jag att både Washington och Montreal är två bräckliga favoriter i NHL-hockeyn.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

3 Le Voyou (V65-5, DD-1) och 7 Foreign Life möttes senast i V75–finalen men båda blev ­nollade. Nu ser det bättre ut för 3 Le Voyou som har ett läge som är mycket mer tilltalande än senast, faktiskt det bästa på länge och det kommer Jorma Kontio att utnyttja till seger.

DAGENS DRAG

Senast 1 Taylor Made (V65-1) vann ett lopp över dagens distans var 2005 så det kanske inte är så mycket som talar för att han ska vinna förutom några saker. Open stretch, motstånd och Kihlström. Örjan släpper ledningen och utnyttjar open stretch som passar perfekt för Taylor Made.

DAGENS AVSLAG

Tilläggshästarna i V65–2 och framför allt tänker jag då på 14 Bill Boing och 15 Clean Stall. De kommer att få väldigt svårt att hinna ikapp 7 Glideslope och 9 Marshal Hackstable som nog är lika bra men står 20 meter före.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

9 Marshal Hackstable i V65–2 skulle man kunna placera både i den här ­rutan och som avslag. ­Risken finns nämligen att han är sliten efter den tuffa upphämtningen senast. Jag räknar dock att Claes Svensson inte chansar med sin fina häst som vid sunda vätskor har toppchans.

DAGENS DRAG

3 Sondo Harmonica ser inte ut att bli favorit i V4–3 och kan därmed vara den roliga lösningen på det loppet från bra spår. 5 Ivy L.B. i V65–6 spurtade som om hon hade eld i baken näst ­senast. Senast var hon lärlingskörd men nu hoppar Björn Goop upp igen. Intressant!

DAGENS AVSLAG

Björn Goop skröt upp 10 Höstbo Fredrik (V65–4) efter segern ­senast och de blir favoriter i kväll. Jag är dock inne på att de står 20 meter för långt bak för att ha riktigt bra chans.