”Helnöjda med oavgjort”

SPEL

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

Foto: ap
Oavgjort på Anfield Road Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck varnar för flera kryssmatcher i kvällens Champions League. Bland annat i mötet Liverpool–Real Madrid.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Jag tror att Championship–jumbon Charlton har gett upp hoppet nu. Reading, som siktar på Premier League, ska bara vinna en sådan här typ av match på hemmaplan. Annars förtjänar man knappast Premier League-status. Oddsen ligger på runt 1,45.

DAGENS DRAG

Jag tycker att Swansea är dagens bästa spel hemma mot Plymouth. Gästerna ser ut att sakna sin superviktige forward Paul Gallagher, 12 mål. Swansea har fin form, men inte riktigt fått utdelning på slutet. Kan spelas till runt 1,70. Preston spelas med liten peng till 2,00 (Ladbrokes).

DAGENS AVSLAG

Jag finner tyvärr inget spelvärde i kvällens CL–matcher. Flera av matcherna har stor ”kryssrisk”. En match som jag inte rör är Liverpool mot Real Madrid – ”Pool” är helnöjt med oavgjort?...

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Söndagstipsen satt klockrent och jag räknar med fortsatt formtopp. Man har inte direkt vårkänslor om man bor i Sundsvall men när man ser att 2 Brioni årsdebuterar i V65–1 får man lite vårkänslor även här. Trots eventuell ringrost vinner han direkt.

DAGENS DRAG

Bakspår i volt gillade inte 9 Tradewind senast utan galopp blev det den gången. I dag är det autostart och då spelar bakspåret mindre roll i det avseendet. Det måste ju ändå klaffa lite från bakspåret, men det räknar jag med att Ludde fixar i V65–2.

DAGENS AVSLAG

1 Ozark är en ny fransman hos Kolgjini och man blir lite nyfiken på en sån häst. Hur bra är han egentligen? Jag avvaktar med att strecka honom tills jag sett honom själv och till den gången han slipper Brioni.

✓ MATTIAS WIKDAHL

DAGENS SÄKRA

Detroit förlorade med 2–8 hemma mot Columbus senast. Jo, det är faktiskt sant. Men det finns inget bättre sätt att be fansen om ursäkt än att studsa tillbaka direkt. Bättre lägen än mot Phoenix får man knappast. Dessutom beräknas Tomas Holmström göra comeback efter skada.

DAGENS DRAG

New York Islanders är egentligen uselt, det behöver vi inte diskutera. Men mot Toronto har man faktiskt en bra situation. Toronto mötte Ottawa i det senaste kapitlet av Battle of Ontario natten till i dag och brottas dessutom med skador. Islanders har vunnit fyra av sina sex senaste.

DAGENS AVSLAG

Montreal sparkade tränaren Guy Carbonneau i går och general managern Bob Gainey kliver ned i båset. Hur det påverkar ojämna Canadiens i det här läget är svårt att säga. Därför väljer jag att avstå när man i natt tar emot Edmonton.