”Avstå spel på Blåvitt”

Publicerad:
Uppdaterad:

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: bildbyrån

Dagens bästa spel 5 oktober.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Jag har gett avslag på Öster flera gånger den här säsongen. Men nu vänder jag kappan efter vinden. ÖIF är i princip utan skador – Fredrik Bild återkommer – och Patrik Bojent är bra som balansspelare. Vinner seriefinalen mot Skövde, som har ett urtungt avbräck, till fina 1,90 (UB/Exp).

DAGENS DRAG

Odense är SAS-ligans bästa hemmalag. Är obesegrat där under 2009. Slår Ålborg till 1,90. Vancouver har börjat med två raka förluster. Men har spelat bra och det ligger en hel del oflyt bakom de noll poängen. Revanschen kommer hemma mot ett blekt Columbus till 1,90 (Expekt).

DAGENS AVSLAG

IFK Göteborg har så många skador, avstängningar och sålt så många spelare att Håkan Mild snart är aktuell för comeback?... Såg inte alls bra ut mot Kalmar och möter nu ett formstarkare lag, Gais. Avstå 1,55!!

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

9 Sölvking (V65-3) spikas. Gunnar Melanders åttaåring imponerade senast när han vann från dödens. Han har gått bra hela året och bör sänka allt. 5 Baltic Sund (V4-1) är min vinnare på lunchen. Formen är bra, näst senast gick han vasst sista 300 och senast fort efter en galopp i sista sväng.

DAGENS DRAG

12 Alandias Karisma (V65-5) är ett kul drag på dubbeln, trots det tråkiga spåret. Stoet har tänt till barfota runt om i de två senaste starterna. Senast satt hon i fjärde ut och avslutade sylvasst långt ut i banan där Dear Jackie vann. 10 Go D.Aragorn (V65-1) måste passas, kan mycket, livsfarlig felfri.

DAGENS AVSLAG

8 Dunder Kap (V65-6) är det avslag från stallet på. Jag ryggar. Han var inte bra senast och är dessutom vaccinerad inför den här starten. Han ska backas ner i kön och sen är chansen till seger liten.

✓ TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

KIF Örebro har haft det lite trögt med målskyttet under säsongen. Skönt då att målfarliga Emila Erixon verkar ha repat sig efter sin knäskada som höll henne borta från fotbollen i evigheter. Men nu verkar det fungera bra. I dag sänker hon Kristianstad på egen hand. Spelas till 1,30!

DAGENS DRAG

Gratischans för Gif Sundsvall då Åtvidaberg lite oväntat föll mot Qviding i går. Tror rutinen fäller avgörandet mot Syrianska i kväll. Runt 2,00 är taget. Bofors känns aningen överskattat efter den fina starten och jag tror inte att man rår på Björklöven på bortaisen. 1,85 får anses som okej.

DAGENS AVSLAG

Öster har blivit lite för stor favorit hemma mot fullt kapabla Skövde. 1,65 är inget som intresserar mig det minsta. Även pass på IFK Göteborgs 1,60.

Tobias driver sajten rekatochklart.se

Publicerad: