Bröderna Marx var först med idén

Publicerad:
Uppdaterad:

Häromdan såg jag en film på Hallmark och fick världens bästa affärsidé. Filmen handlade om bröderna Marx på kapplöpningsbanan där Harpo ilade omkring i spelköerna och tippade till höger och vänster.

Ettan är klar sa han till en dam och bestämde träff vid korvkiosken efter loppet för att få sin provis. Tvåan bara vinner viskade han till en direktör och dom skulle mötas i baren efteråt. Min ide är att man kör ett antal svindyra telefontips för sisådär en tolv kronor minuten under lite olika namn och så tippar man lite hit och dit. Man gör upp ett avtal med text-tv och så flaschar man om vinster för det vore ju själva fan om man inte skulle få in något. Sedan gäller det att charma ATG så att man får feta tv-avtal och med hjälp av dessa pengar kan man köpa upp alla konkurrenter och vips så har man hela tipsbranschen i sin egen ficka.

Man kan köra förspel och finalspel och ibland efterspel om man bara har varit nära. Man kan köra med hundar som skäller, snokar som ringlar, kråkor som kraxar och katter som jamar. Ju fler det blir desto större träffprocent.

Om det går riktigt bra kanske man kan få ett kontrakt att göra Solvallas program och då kan man ju ha samma intervjuer där som man sedan säljer över nätet.

Fiffigt va ??

Men vänta nu, tänk om det blir en sådan där jättejackpot så att det utbetalas 21 miljoner till spelarna som bara omsätter 14. Du vet en sådan där som det kan bli när det blir en jackpot på Charlottenlund. Nej då får vi sätta in en reserv som rankar Solero Briljant femma och den dagen publicerar vi inga interjuver på nätet. Lite måste vi ju få behålla för oss själva och det är ju bara en dag per år som spelarna som kollektiv går plus och då kan dom väl klara sig på egen hand. Vi måste ju tänka på totomaterna också men även där har jag en lösning. Man kör ut ett antal väggtidningar fast med olika färger och på så vis kan vi koka soppa på samma spik i totomatbranschen också. Nej vad säger du?? Har någon redan hunnit före med min idé!! Äsch jag får väl försöka i beg-bilbranschen i?stället.

Mister X (mrx@aftonbladet.se)

Publicerad: