Sverige tar sig till kvartsfinal

SPEL

Sportbladets spelexpert Jörgen Jonsson tror på Sverige

Nedräkningen pågår.

På lördag är det Tyskland–Sverige i åttondelsfinal i VM.

Oddsen har nu kommit och Sportbladets spelexpert Jörgen Jonsson tycker här till om några utvalda spelobjekt.

Matchen Tyskland–Sverige

1,72–2,87–5,00 (Ladbrokes)

JJ:s kommentar: Tippar delvis med hjärtat men det enda värdeoddset är självklart Sveriges 5,00. Tyskland har spelat i en svag grupp och mot Ecuador fick man möta ett reservbetonat lag som tydligt väntade på slutspel. Alla vet att årets upplaga av Tyskland har klara problem i backlinjen mot lag som spelar med djup och fart i det offensiva spelet. Tänk på att Costa Rica satte två mål på tyskarna. Det gäller dock att stoppa Klose. Tips: 2.

Till kvartsfinal Tyskland–Sverige

1,40–2,75 (Unibet)

JJ:s kommentar: Av samma anledning som ovan tippar jag svensk seger. Skillnaden är att det kan bli svensk vinst efter förlängning eller straffar. Tyskland knapp favorit men 1,40 saknar spelvärde. Tips: 2.

Hur lång går Sverige i turneringen,

8-del–kvart–semi–final–guld

1,40–4,25–10,0–30,0–50,0

(Unibet)

JJ:s kommentar: Här känns kvartsfinaloddset 4,25 rimligt. Vi har bra chans mot Tyskland men sedan väntar troligen Argentina som vi förvisso lirade oavgjort mot 2002 men nu tar det stopp. Tips: kvartsfinal.

Sverige gör mål mot Tyskland, ja–nej

1,65–2,10 (Expekt)

JJ:s kommentar: Sverige visade mot England att målformen har infunnit sig. Målet för Henrik Larsson kan betyda mycket och jag hoppas att Zlatan är tillbaka i kvartsfinalen trots Allbäcks fina form. Zlatan har helt klart en dimension till i sitt spel. Jag tippar 2–1 till Sverige.

Tips: ja.

Tyskland gör mål mot Sverige, ja–nej

1,20–4,25 (Expekt)

JJ:s kommentar: Tyvärr tror jag inte att vi kan nolla Tyskland som har en mycket bra offensiv med Klose och Podolski som vassa avslutare. Notera att tyskarna har fem man som nätat redan i gruppspelet. Klose har satt fyra. Frings, Lahm, Neuville och Podolski varsitt. Tips: ja.

Vilket lag gör första målet,

Tys–Sve–inget

1,65–2,85–8,50 (Expekt)

JJ:s kommentar: Då jag tippar

2–1-seger för Sverige har 2,85 mer spelvärde än 1,65. Hoppas på en vassare inställning från start än mot England. Tips: Sverige.

Gör Klose mål mot Sverige,

ja–nej

2,15–1,63 (Unibet)

JJ:s kommentar: Det mål som tyskarna tippas göra kommer med stor sannolikhet av just Klose som har en formtopp. Snart är det annars dags för Ballack att hitta nätmaskorna för första gången för den som söker en alternativ målskytt. Tips: ja.

Gör Allbäck mål mot Tyskland, ja–nej

3,75–1,24 (Unibet)

JJ:s kommentar: Allbäck satte VM-slutspelens 2 000:e mål senast och lär få speltid igen även om Zlatan är tillbaka. Men har får bidra med löpstyrka och fina målpassningar i stället. Tror att Henrik Larsson och Zlatan blir våra målskyttar. Vilar Zlatan blir det Källström som nätar.

Tips: nej.

Jörgen Jonsson