Spel

Skadad – nu slutar Victory Tilly tävla?

SPEL

Stig H Johansson om möjligheten till comeback: Minskar för varje dag

Sluttävlat för Victory Tilly?

Åldern och skadorna börjar ta ut sin rätt.

- Om Victory Tilly ska tävla igen ska han göra det på den högsta nivån, men för varje dag som går minskar sannolikheten att det blir så, säger Stig H Johansson.

Den forne Elitloppvinnaren har en envis skada på en kotskensskida som vägrar ge med sig. Vila är den enda medicinen. Men för en häst i Victory Tillys ålder kan några månaders vila sätta stopp för en fortsatt elitkarriär.

- Precis som hos hockey- eller fotbollsspelare tar åldern ut sin rätt. Victory Tilly är tio år, har en krånglig skada och har sprungit under många års tid. Det är sällan hästar kan ligga på den högsta nivån så länge, säger tränaren Stig H Johansson.

Legendarisk häst

Realistiskt sett kan hästen bli skadefri och tävla i mindre tävlingar. Många hästintresserade skulle säkert ta chansen att se den näst intill legendariska varmblodiga travaren från Almunge. Men Stig H Johansson är inte intresserad av sådana tillställningar.

- Jag vill inte att han ska tävla om han inte kan göra det på den nivå han tidigare tillhört, säger Johansson.

Därför lutar det nu alltså åt att en av Sveriges mest framgångsrika hästar genom tiderna lägger skygglapparna på hyllan.

- Säg att vi låter hästen vila i fem, sex månader. Då är det vintersäsong och det passar inte honom. Sannolikheten att han ska kunna komma tillbaka på högsta nivå blir alltså mindre och mindre för varje dag han inte tävlar.

"Känns inget speciellt"

Radarparet Stig H/Victory Tilly upplöses alltså med stor sannolikhet, en tråkig nyhet för alla travälskare, men Johansson går vidare.

- Det känns inget speciellt faktiskt. Som tränare är man förberedd på att ens häst kommer att lägga av någon gång. Det är naturens gång, säger han.

John Senewiratne

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel