Chockhöjer oddsen – på Blatters omval

SPEL

Spelbolaget svänger: ”Inte lika säkra längre...”

Foto: Sepp Blatter går inte längre mot ett säkert omval, visar oddsen.

Trots korruptionsskandalen såg Fifas ordförande Sepp Blatter, 79, enkelt bli omvald på dagens kongress.

Men nu chockhöjs oddsen på schweizaren.

– Vi är inte lika säkra som tidigare på att han sitter kvar och våra spelare delar den uppfattningen, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

I onsdags slog nyheten ner som en bomb: På begäran av amerikanska FBI greps flera högt uppsatta fotbollsledare inom Fifa, det internationella fotbollsförbundet, av polis i Zürich. De misstänkts för korruption och penningtvätt.

Tillslaget väntades först inte påverka dagens Fifa-kongress, där Sepp Blatters ställer upp för omval som ordförande, men oddsen har börjat svänga.

– På torsdagen stod oddset i Blatter som president efter fredagens omröstning i 1,25 gånger pengarna, vilket nu har höjts till 1,60. Blatter är fortsatt favorit men det är inte fullt lika säkert längre, säger Jonas Nilsson.

”Qatar behåller VM”

Skandalen kan även få effekter på utnämningen av Qatar som VM-värd 2022.

Valet av värd har tidigare kantas av anklagelser om både mutor och usla arbetsförhållanden vid byggena av arenorna inför mästerskapet, men landet är oddsfavorit att få behålla VM.

– Vad det får för effekter på utnämningen av Qatar som värd för VM 2022 återstår att se, det mest troliga är dock att man inte river upp det beslutet.

Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fifa

Spel