En omgång utan Stig H

SPEL

Vad skönt det var att se uppståndelsen i vinnarcirkeln efter Stochampionatet.

Äkta segerglädje från kretsen runt Pine Dust.

Inte för så länge sedan ansågs det som tufft att hålla masken efter en travvinst. Några korta nickar i segerdefileringen fick räcka.

Stefan Hultman har haft så stora framgångar de senaste åren att man tycker att han borde börja bli van. Men han blir bara gladare och gladare för varje storloppsseger och jag tror aldrig vi behöver uppleva den dagen då Hultman tar framgångarna för givna.

Sen kan man ju undra hur glad spelaren i Katrineholm var?

128 rader och ensam sjua på drygt 15 miljoner!

Det kan man kalla att bli rik på V75 som ATG:s slogan lyder numera.

Där har man onekligen täckning för reklamen, men när man kör samma slogan på mystiska triolopp med nästan obefintlig spelpott, handlar det snarare om falsk marknadsföring.

Stig H satsar stort i USA

Stig H Johansson finns inte med varken på Solvalla i morgon eller V65 i Bollnäs på lördag. Johansson har större saker på gång. Victory Tilly på Meadowlands i USA på lördag.

Ägarna till Victory Tilly tog en rå och betalade in 800 000 kronor i anmälningsavgift utan att ha garanti på att han skulle få vara med. Nu skall den beten skördas!

Undrar hur fort Victory Tilly kan trava på milebana? Jag tror inte att det är omöjligt att han kan ta sig neråt Varennes milebane-rekord på 1.09,1.

Meadowlands kör även kvalen till Hambletonian på lördag och där finns det också svenkanknytning. Jimmy Takter har tre hästar med i form av Chipmate, Malabar Maple och Malabar Motion.

Veckans tips

Leif Holmqvist