’Djurgården avgör redan i andra mötet’

SPEL

Spelbolagens experter inför lördagens hockeyfajter

Foto: Djurgårdens spelare jublar efter 5–4-målet i femte (!) perioden mot Brynäs.

Både Djurgården och HV71 fixar kvartsfinalplats redan på lördag – om man får tro spelbolagens experter.

Men meningarna går isär om Leksand kan rida vidare på derbyvågen och slå hemmastarka Tingsryd av bara farten.

– Värdespelet ligger helt klart på Leksand till 2,78 gånger insatsen, säger Erik Wännström hos Nordicbet.

✓ Frågorna till spelbolagen

1) Leksand tar sig an Tingsryd på bortais, hur går det enligt oddsen? Hur skulle ni spela på denna match?
2) Djurgården kämpade ner Brynäs i femte perioden häromdagen, finns det något som talar för att Brynäs orkar komma tillbaka?
3) HV71 har chans att avgöra play in på hemmais, finns det ändå skrällläge på Örebro som ni ser det?

HENRIK HOLM, UNIBET:
1) – Fantastisk insats av Leksand mot Mora senast och laget kommer till serien mot Tingsryd med gott självförtroende. Tingsryd däremot åkte på en riktigt tung förlust mot AIK i förlängningen i den avgörande matchen. Enligt oddsen är det helt jämnt rörande vilket lag som vinner serien, men jag skulle säga att det är knapp fördel Leksand här. Jobbigt för Tingsryd att ställa om.

2) – Mentalt jobbig förlust för Brynäs senast och nu har Djurgården två matchbollar. Även om Brynäs skulle vinna på lördagen har de en väldigt svår match på Hovet kvar. Jag tror inte att Brynäs pallar att komma tillbaka, Djurgården avgör redan i andra mötet.
3) – Örebro har haft det svårt i Kinnarps Arena den här säsongen. Laget bör ha aningen större chans än Brynäs att vända sin serie men de räcker inte till här. HV har medvind efter segern senast och nu även hemmapubliken i ryggen. HV71 avgör i andra matchen.

MATTIAS WENNERKVIST, BETSSON:
1) – Enligt oddsen så vinner Tingsryd första mötet med tanke på att matchen spelas i Nelson Garden Arena. Man har 3–1 i inbördesmöten mot Leksand denna säsongen och på hemmais är man väldigt starka. Man har bara en förlust på sina 14 senaste hemmamatcher vilket talar sitt tydliga språk, Leksand kommer verkligen ha en svår nöt att knäcka. Första matchen går till Tingsryd och raka etta till odds 2,18 spelas.

2) – Brynäs gjorde ett tappert försök med att komma tillbaka i matchen senast men utan utdelning. Man har kniven mot strupen och måste vinna match 2. DIF däremot kan spela avslappnat och utnyttja misstagen från Brynäs. Klar fördel Dif här som jag faktiskt tror avgör denna matchserie i raka matcher med en vinst imorgon.
3) – HV71 gjorde en fin vändning i matchen senaste och lyckades tillslut hålla undan och vinna. Man har inte bara övertag i matchserien utan även ett stort mentalt överläge som på hemmais ska förvaltas på bästa sätt genom att städa av ett Örebro som sett tåget lämna perrongen.

ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET:
1) – Efter gårdagens bragd så är det väl omöjligt att säga annat än Leksand. Mentalt sett så har dom nu ett enormt övertag på Tingsryd där Leksand har allt vinna, medan motsatsen gäller Tingsryd. Värdespelet ligger helt klart på Leksand till 2,78 gånger insatsen.

2) – Det är så extremt små marginaler som fäller avgörandet i det här skedet av säsongen, och då är det klart att det väger extra tungt för Djurgårdens del när man har dessa på sin sida. Brynäs chanser att ta sig vidare är väldigt, väldigt små, men jag tänker inte räkna ut dom än.
3) – Ja, de chansen finns alltid med tanke på att det är så små marginaler som skiljer lagen åt, men det råder inget snack om att HV71 är favoriter. Hemmafavören fäller avgörandet.

Se samtliga odds nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM