Hävdar att hon vunnit rekord- vinsten på lotto

Publicerad:

SPEL

Men allt tyder på att hon försöker blåsa alla på miljardvinsten

1 av 3 | Foto: ABCNews.com
Försöker hon blåsa alla? Mirlande Wilson hävdar att hon är en av tre personer i USA som sitter med en lott värd 1,4 miljarder kronor.

I fredags föll tidernas största lottovinst ut i USA och världen: tre spelare får dela på 4,3 miljarder. Nu hävdar den 37-åriga McDonald's-arbetaren Mirlande Wilson att hon har en lott som är värd 1,4 miljarder.

Problemet är bara att det knappast lär stämma.

– Det finns inga indikationer att den här historien stämmer, säger Carole Everett på Maryland-lotteriet till ABCNews.com.

Det är lottofeber i USA.

Och det är inte så konstigt.

I fredags föll supervinsten ut på lotteriet Mega Millions: tre spelare i Maryland, Kansas och Illinois får dela på 656 miljoner dollar, cirka 4,3 miljarder kronor.

Det innebär cirka 1,4 miljarder per spelare.

Lyser med sin frånvaro

Vinnarna lyser alltjämt med sin frånvaro, men det är många som vill hävda att de äger en lott, för att spegla sig i glansen.

En av alla är 37-åriga Mirlande Wilson.

Hon jobbar på McDonald's i utkanten av Baltimore, Maryland, bara ett stenkast från den Seven-Eleven-butik där en av vinstlotterna såldes.

– Jag har en lott värd 1,4 miljarder, sa hon till New York Post.

Skrattade och stängde dörren

När tv-kanalen ABCNews.com åkte hem till Mirlande Wilson med kamera och mikrofon för att kontrollera uppgifterna fick hon kalla fötter.

– Jag måste dubbelkolla min lott, sa hon och skrattade mot kamerorna, innan hon stängde dörren.

På Maryland-lotteriet tror man inte för en sekund att Mirlande Wilson är en av de tre vinnarna.

”Alla känner vinnarna”

– Det finns inga indikationer att den här historien stämmer. Alla säger att de känner vinnaren, eller vinnarna. Antingen är det deras kusin, mamma, vän eller killen som klipper gräsmatta. Det är förmodligen inte den här personen (Mirlande Wilson), säger Carole Everett, kommunikationsdirektör på lotteriet till ABCNews.com. Hon tillägger:

– Det skulle vara väldigt ovanligt om en person går ut i tidningen och berättar att man vunnit så här mycket pengar innan man kommer till oss och berättar det med sin lott som bevis.

Den vinnande Mega Millions-raden såg ut så här: 2, 4, 23, 38, 46. Mega ball: 23.

Publicerad: