Superlagen du inte kan lita på

SPEL

Spelbolagen svarar i en unik enkät – varning för Arsenal och Milan

Foto: storlag på dekis? Nu har fotbollen i Europa dragit igång, förutom Spanien och Italien. Spelbolagen svarar i en unik enkät på bland annat vilka lag som är pålitliga som spelobjekt och tvärtom. Arsenal och Milan bör du hålle ett extra vakande öga på under säsongen.

Nu har fotbolls-Europa börjat röra på sig igen.

Nästan alla stora ligor är igång.

Här nedan ger spelbolagen svaren på tre superheta frågor om vilka lag du kan lita på och vilka lag som du helst bör avstå som spelobjekt.

Fråga 1: Vilka storklubbar i Europa kan man fortsatt lita på 2008/2009?

Fråga 2: Vilka storklubbar varnar ni för?

Fråga 3: Vilket lag tycker ni är extra spelvärt att spela som mästare i respektive liga? (England, Italien, Spanien, Tyskland och Frankrike)

Jörgen Sparredal, bet365:

Fråga 1: – Vi tror att Inter, Chelsea och Real Madrid vinner de tre stora ligorna och dem bör man kunna lita på under säsongen. Även om det är väldigt tidigt så tror vi att det här kan bli Chelseas säsong och de är våra favoriter att vinna Champions League.

Fråga 2: – Milan har en hel del att bevisa efter förra säsongen då de till och med missade att kvala in till Champions League. Vi tror att mycket hänger på om nyförvärvet Ronaldinho kan hitta tillbaka till sitt forna jag och de känns svårbedömda. Vi vill även höja ett varningens finger för Manchester United. För tillfället saknar de en riktigt vass anfallare och de är dessutom utan Cristiano Ronaldo som är skadad. Vi får se vad de hittar på innan transferfönstret stänger men det lag som spelade mot Newcastle i premiären tror vi inte duger till att vinna ligan eller gå långt i Champions League.

Fråga 3: – Svår fråga men ett skrällspel på Werder Bremen i den tyska ligan kanske inte är helt fel då de ger ett högt odds. Vi kommer dock öppna vinnarspelen på de olika ligorna efter varje omgång så det kan löna sig att hänga med och hitta godbitar längre fram.

Thomas Bertilsson, Betsson:

Fråga 1: – Barcelona har imponerat stort under Nordamerika-turnén och Eto'o som var på väg bort från klubben har öst in mål. Förra säsongen var en stor besvikelse men med ny tränare och en del ändringar i truppen så ser Barça åter ut som ett lag man kan lita på. I England väntas det bli en hård kamp mellan Manchester United och Chelsea om guldet och dessutom utmanar Arsenal och Liverpool. De två storlagen ser starka ut och kommer nog inte tappa många poäng.

Fråga 2: – Milan har haft en bedrövlig försäsong, bland annat förlorade man mot Chelsea med hela 0–5 efter grova målvaktstabbar. Förutom målvaktsproblem så har man ett åldersdiget försvar och dras med långtidsskador. Om laget inte får till bra nyförvärv och Ronaldinho visar gamla god form så kan man gå ännu en tuff säsong till mötes.

Fråga 3: – Tror Inter, Chelsea, Manchester United, Lyon, Bayern, Barcelona och Real Madrid är för bra för övriga fortfarande. Varningens finger lyfts dock för Valencia som såg bra ut i helgen. 25 gånger pengarna ger de för en ligavinst.

Markus Söderlund, Betway:

Fråga 1: – Ett nytänt Chelsea känns väldigt stabilt i år. Manchester United bör vara lika pålitliga som i fjol. Även Real Madrid kommer nog med all rätt få stort förtroende från spelarna.

Fråga 2: – Arsenal har ett riktigt ungt lag och kommer nog vara ojämna under seriens gång. Barcelona hade en väldigt dålig säsong i fjol när ingenting stämde.

Fråga 3: – I England är det helt klart Liverpools odds som sticker ut litegrann. Laget känns inte alls mkt sämre än de andra stora. I Spanien kan både Sevilla och Valencia testas med gott samvete. PSG är en god outsider i Frankrike tillsammans med Bordeaux. Werder Bremen känns som det bästa valet i Tyskland om man ska leta lite högre odds.

Niclas Ruthberg, Unibet:

Fråga 1: – Vi tror mycket på Chelsea och Inter. Andra som borde leverera är Real Madrid och Bayern Munchen.

Fråga 2: – Arsenal kan få en tyngre säsong, annars kanske en liten varning för Lyon och kanske Milan.

Fråga 3: – Spelvärda och spelvärda, vi tror mycket på Chelsea och Inter. Annars kanske Marseille och Werder Bremen. Valencia såg bra ut i cupen senast.

Klas Winberg, Betfair:

Fråga 1: – Jag tycker att Manchester United, Chelsea, Milan, Inter, Real Madrid och Barcelona ser stabilast ut. United måste dock få ordning på Ronaldo-situationen. Han är skillnaden mellan guld och silver. Barcelona har i Guardiola en oprövad manager, men jag tror att han kan ge harmoni åt alla stjärnor. Dessutom har man gjort mycket bra värvningar i Daniel Alves, Keita och Hleb. Real har också lyckats behålla nyckespelare och kommer i år säkerligen att uppträda ännu mer som ett lag. Med Van der Vart har man skapat ytterligare bredd för att klara av en hårt matchad säsong. Milan har gjort de mest spännande värvningarna i min mening. Då talar jag inte om Ronaldinho som kan bli både kanon och kalkon. I den stores skugga har man plockat upp Zambrotta, Flamini och Borriello. Särskilt den sistnämnde var en typ Milan saknade förra året. Inter har varit blygsamma i sina värvningar, även om både Mancini och Muntari säkert kan få kliva direkt in i startelvan. Inter har lite samma problem som svenska landslaget. Det vill säga halvskadad Zlatan och en något gubbig trupp (Viera, Figo, Zanetti, Materazzi, Crespo). Trots det blir Inter även i år att räkna med och Mourinho ska inte underskattas.

Fråga 2: – Jag tror att Arsenal kan få ett lite jobbigt mellanår i år. Jag är stor beundrare av Wenger och hans syn på fotboll. Däremot tror jag att man har skapat lite för stor obalans i ekvationen ung talang och rutin. Arsenal har den absolut yngsta truppen bland alla storlag (nästa alla lag för den delen). Några fler spelare med rutin tror jag kommer att behövas. Skulle dokusåpan Ronaldo få ett dåligt slut för Manchester United så måste jag även varna för dem. Ronaldo gjorde nästan själv hälften av lagets mål förra säsongen och han är mittfältare (!).

Fråga 3: – England: 120 i odds på Tottenham kan vara värt en hundring. Man har fått behålla Berbatov och framför allt fått in en spelfördelare av rang i Luka Modric. Tänk om man får loss Arschavin desutom? Ramos är också en duktig Manager. Italien: 7.40 på Roma är väl kanske inte kanonodds, men om pojkarna från huvudstaden kan hålla en högre lägstanivå i år kan de sluta lyckligt. Roma var vårens överlägset bästa lag i serie A. Spanien: 44,00 på Villarreal är lite kittlande. Tvåa förra året och nu med intressanta nyförvärv i Ibagaza, Edmilson och Llorente. Tyskland: Werder Bremen till 8.80 tycker jag är spelvärt. Visst, Bayern är Bayern, men säsongen är lång och det gäller att hålla ihop det. Frankrike: PSG får du för 10.50. PSG har varit ett sorgebarn de senaste åren och nu har man fått nog i huvudstaden. Makelele och Guily har vänt hem och namn som Kezman och Saha har förknippats med klubben. Jag tror de kan ha något på gång.