”Kommer krävas ny monsterinsats”

SPEL

Spelbolagens experter om Malmös Champions League-chanser: ”Är absolut inte borta”

Knappt 25 procent.

Ungefär så stora är MFF:s chanser att slå ut Red Bull Salzburg och ta sig vidare till Champions Leagues gruppspel enligt spelbolagens experter.

– Salzburg kommer troligen att vara favoriter i båda mötena men MFF är absolut inte borta, säger Stefan Edberg, oddssättare på Svenska Spel.

Malmö fick tuffast tänkbara lottning i Champions League-playoffen och får ta sig an de österrikiska mästarna Red Bull Salzburg i ett dubbelmöte där segrande lag får en plats i Champions Leagues gruppspel.

"Rosenbergs form talar för Malmö"

Malmös chanser?

Enligt spelbolagen är MFF klara underdogs, men inte uträknade. Bolagens avancemang ligger på lite över fyra gånger pengarna vilket kan översättas till knappt 25 procent.

– Red Bull Salzburg vann bägge mötena i fjolårets Europa League mot Elfsborg, samt kommer från en stark säsongsinledning, med hela 13 mål fram och bara ett insläppt från de tre senaste matcherna. När gruppspelet i Champions League drar igång i september, hoppas vi så klart att vi har ett svenskt lag med i turneringen. Det lilla som dock talar för vinst i dubbelmötet är att Markus Rosenberg visar fortsatt fin form då han både gör mål och tydligt visar att han har flera års internationell erfarenhet, säger Alexander Zachrisson på Betsafe.

"Gör inte boråslaget sömnlöst"

Unibet ger Malmö något mindre chanser, 20 procent.

– Salzburg är snäppet vassare än Sparta Prag och det kommer krävas en ny monsterinsats av MFF för att ta sig vidare, säger Axel Sellén.

Det andra svenska laget som är kvar i Europa är nämnda Elfsborg, som lottades mot IFK Göteborgs portugisiska banemän Rio Ave i playoff till Europa League. Boråsarna är också underdogs men chanserna är enligt oddsen betydligt större än Malmös. Svenska Spel bedömer Elfsborgs sannolikhet att gå vidare till 37 procent.

– Rio Ave uppträdde stabilt mot IFK Göteborg men är inget lag som direkt gör boråslaget sömnlöst, säger oddssättaren Stefan Edberg.

Sportbladet Spel