”Avstår Djurgården”

SPEL

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Dagen efter en ”landskampsonsdag” är utbudet nästan alltid tunt. Jag hittar inte mycket av spelvärde – en personlig favorit är dock Jeremy Wariner på 400 meter. Han ger 1,25 i en head mot LaShawn Merrit och det är helt okej. Behövs ”trippel­virke”: USA:s baskettjejer.

DAGENS DRAG

Jag hittar helt enkelt inga bra drag till dugliga odds. Däremot så ska både Landskrona Bois (1,75/Unibet) och Utsikten (1,70/Ladbrokes) ha vettig chans. Bois är lite på uppgång och är värt att ta tre poäng mot ­Sirius. Utsikten spelade ”drömfotboll” senast. Tar Kinna nu.

DAGENS AVSLAG

Djurgården är 2,00-favorit hemma mot Finlands bästa lag – Kärpät Oulu. Jag tycker matchen, som ingår i Nordic Trophy, känns vidöppen och avstår spel helt och hållet på det objektet.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Hade 5 Quenavo Jenilou varit snabbare från start skulle det kunna bli problem för 8 Clear Sign men nu hinner Clear Sign förbi och även om det inte var den bästa insatsen senast bör han få en ganska komfortabel resa i ledningen för inte är det väl någon dom svarar ut honom i V65-4.

DAGENS DRAG

Lite hårt inne i loppet står före detta Jägersrohästen 1 Äldans K i V65-2. Trots det tror jag att han kan ställa till med en skräll då han perfekt läge för en skräll. Han visade inget extra i sin Norrlands debut men senast i Finland var han sig själv och ett streck är han helt klart värd på V65.

DAGENS AVSLAG

Efter V75-vinsten på Solänget kan det vara korkat att gå emot 11 Mutola Bob. Faktum är att hon i stort sett aldrig varit bra över full distans, uteslutande på kort distans. Hon måste streckas men en gardering kan betala sig i V65-5, DD-1.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

1 Crown Kemp brukar sopa rent i snabbloppen när det handlar om V65 längst uppe i norr. Robert Bergh ser nog till att innerspåret försvaras bakom bilen från start och sedan blir det nog spel mot ett mål. Öppna V65-spelet på Peab-travet med spik på nummer ett, Crown Kemp.

DAGENS DRAG

8 Rambo Hornline satt fast mot tufft motstånd i senaste starten på Solvalla. Nu handlar det om enklare motstånd och det lär bli offensiv körning från ­flera händer och hovar i V65-5, DD-1. Med rätt klaff på loppet sänker lille krigaren Rambo många sista biten.

DAGENS AVSLAG

Femåriga stoet 11 Mutola Bob har startat 50/50 över kort- och medeldistans under karriären. Sju av de åtta segrarna har plockats över kortdistans. Det handlar om medeldistans och elftespår i V65-5, DD-1. Den favoriten måste synas.