”Det finns flera intressanta lag”

SPEL

EXKLUSIVT: Expekt-profilen och TV-experten Glenn Strömberg tippar serie A – på Sportbladet Spel

Foto: experten tippar serie a Sveriges bäste Italienkännare, Glenn Strömberg, kommer under tre dagar att tippa utgången av årets serie A-säsong på Sportbladet Spel.se.

På lördag sparkar serie A-säsongen igång igen.

Sportbladet Spel tar hjälp av Italienexperten Glenn Strömberg.

Under tre dagar kommer Expekt-profilen och TV-experten ge sina exklusiva tips på årets serie A-säsong.

I dag: Mittens rike.

Väntan är snart över för Zlatan Ibrahimovic och José Mourinho i Inter.

Expekts expert och TV-kommentatorn Glenn Strömberg tippar fram till avspark exklusivt sluttabellen i serie A och börjar med mittens rike.

– Det finns flera intressanta lag i denna grupp, som Napoli, Lazio och Palermo, där starten kommer att avgöra mycket av hur det går. Det blir en rejäl premiäromgång i helgen med flera heta matcher, säger Glenn.

■ Strömbergs tips av ”Mittens rike” i serie A, 2008/2009:

6) Palermo

Strömbergs kommentar: Fågel eller fisk? Det är frågan för Palermo. Starten blir extremt viktig för den sicilianska klubben. Man har Zamparini som president och han är oberäknelig och vulkanisk. Vad som helst kan egentligen hända. Satsar hårt med tolv nya spelare. Amauri till Juventus, Budan in. För att bli sexa måste Palermo få en bra start.

7) Udinese

Strömbergs kommentar: Udinese har en bra strategi i sina köp, man hittar ofta fynd både i Italien och i övriga Europa. Kort sagt en välskött klubb. Di Natale stannar och det ger harmoni. Men...man får se upp i början. Möter Palermo direkt och har en del besvärande skador. Ganska tunn och ung trupp.

8) Sampdoria

Strömbergs kommentar: Inget direkt nytt i Sampdoria, laget känns verkligen stabilt och jämnt. Har tappat några kort, men ersatt med ganska jämbördiga spelare. Blir utan tvekan ett stabilt mittenlag igen.

9) Genoa

Strömbergs kommentar: Genoa har lite samma läge som Palermo, Preziose är klubbens starke man, så mycket kan hända. Har samma stuk som Zamparini. Köpt en del intressanta spelare, bland andra Palladino, som är en intressant forward.

10) Napoli

Strömbergs kommentar: Jag har Napoli tia, men det kan bli något högre. Speciellt om det kommer att börja fungera på allvar för Denis och Lavezzi på topp. Denis är ju en riktig tank och kan röja vägen. Som helhet ser det ganska positivt ut för Napoli, men med tanke pår hur vindarna kan vända i Neapel vid motgångar kan inget sägas vara säkert.

11) Atalanta

Strömbergs kommentar: Jag tycker mitt gamla lag ska klara en mittenplats. Cigarini från Parma är väldigt lovande. Vieri kan det smälla till för om han får en bra start efter skadan, då kan han mycket väl göra 10-12 mål. Doni har förlängt och Floccari stannar. Del Neri får fortsätta att utveckla laget, jag alltid gillat honom sedan Chievo-tiden. Det känns att det är ganska optimistiska vindar här i Bergamo.

12) Lazio

Strömbergs kommentar: Behrami har flyttat till England och Zauri är också förlorad. Tunga avbräck för Lazio minsann. Bianchi kom inte heller som planerat. Behöver en mittfältare och en anfallare och får man inte det blir det svårt. Lazio har mer ett glamoröst namn än gedigen kraft nu. Inga pengar finns kort och gott och Lazio får kämpa på undre halvan.

13) Bologna

Strömbergs kommentar: Nykomlingar, så jag säger välkommen tillbaka till de röd-blå. Man har en stark tradition, i staden och i klubben. Bologna har fått en stabil ekonomi och värvat Volpi och Zenoni och de kan serie A-spel som handsken med sin rutin. Laget har kvalitet för att undvika att hamna i bottenstriden.

I länken ovan till höger hittar du Glenns tabell.

Strömbergs serie A-tips:

I morgon: Strömberg tippar Bottenlagen.

Fredag: Strömberg tippar Guldjakten.

Du hittar alla Glenn Strömbergs tips på Expekt.com.