”Hammarby spelas till 2,05”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Edsbyn lär inte tappa många poäng hemma i DINA Arena. Och framför allt inte mot lag av Sirius kaliber. Faktum är att ”Byn” inte har förlorat hemma mot Uppsalaget sedan 1993! Ettan är mycket stark. Tingsryd är det bästa division 1-laget. Slår Kungälv till 1,55 i odds.

DAGENS DRAG

Hammarby gjorde ingen dålig match borta mot Väster­ås, men föll ändå till slut med klara 6–2. Nu väntar Sandviken hemma på ­Zinken och det låter som en klart passande uppgift för Bajen som har ett bra offensivt vapen i firma Karlsson & Karlsson (David och Lars). Spelas till 2,05.

DAGENS AVSLAG

Örebro är nedtryckt till klar favorit borta mot Tranås i hockeyettan. Visst ­Örebro är tillsammans med Vita Hästen bäst i serien – men 1,60 för tvåan mot ett formstarkt Tranås är för klent. Jag avstår spel.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag fortsätter att gå på med 8 Krutan E. som även förra veckan fick agera ­dagens klara. Då var det från innerspår medan han i dag måste laddas från spår 8. Han är startsnabb och även om han inte får ledningen är jag övertygad om att han vinner, oavsett position i V65-1.

DAGENS DRAG

Ickevinnaren 4 Yorktown Gunner (V65-6, DD-2) har inte vunnit varken i år eller förra året, men man kan ändå inte låta bli att minnas ett par bra sprinterlopp han gjort där han nästan hunnit undan. Colombian Necktie är bäst, men har varit ute och rest samt inte startat på ett tag så kanske...

DAGENS AVSLAG

6 In Motion har jag svårt att gilla eller så är det för att jag aldrig kommer rätt på honom. När jag tror på honom torskar han och tvärtom. I dag tror jag inte att han vinner V4-3, LD-2.

✓ PATRIK THORNÉUS

DAGENS SÄKRA

Asplöven hemma mot Kiruna i division 1 känns som ett säkert spel till oddset 1,65 på Svenska Spel. Laget satsar stort för att nå allsvenskan och har bara en förlust så här långt.

DAGENS DRAG

Bofors är på gång i allsvenskan och senast blev det seger hemma mot ­Mora med 4–2. Seger ­borta mot Sundsvall ger 3,30 hos Svenska Spel och det oddset lockar.

DAGENS AVSLAG

Mora är favorit hemma mot AIK i allsvenskan, men laget är inne i en nedåt­gående trend just nu. Med andra ord: låt bli att spela Mora.