Startraketen Ribston är het

SPEL

Startkapapulten Ribston kom inte till spets senast – men vann ändå.

– Han har hysterisk form och var mycket bra senast. Anledningen att han senast missade ledningen var att Starlight inte är lätt att ta sig förbi.

– Men banan var inte helt lätt- sprungen och Ribston hackade till kort efter start, säger Per Nordström.

Per Nordström säger att om han pressat honom i det läget hade det lätt kunnat bli galopp.

Nu vann han i?stället från dödens.

– Men i kväll provar vi som vanligt att komma till spets. Skulle vi misslyckas är det dock ingen katastrof för jag tycker att han är ännu vassare när han får ligga på rulle.

Intressant start för Cabaret Kemp

Joakim Lövgren har fin form på stallet och startar i kväll fem hästar.

Intressant är bland annat nyförvärvet Cabaret Kemp (V65-2).

– En trevlig häst som var nybehandlad precis när hon kom till oss. Hon har jobbat bra men inte fått några riktigt skarpa jobb. Jag tror säkert att hon kommer att göra bra ifrån sig framöver men jag är inte säker på att det räcker redan i kväll, säger Joakim.

Vilken ser du som din bästa chans?

– Tycker att alla mina fem hästar har kapacitet för att blanda sig i segerstriden men bästa chansen är nog Kajsa Starlight i kvällens avslutande lopp.

– Hon blev lite rädd senast när de andra hästarna kom fort, men nu står vi 20 meter framför och det känns som en klar fördel. Nano Value (lopp 1) är också en lovande häst men Ludde säger att hans Armbro Deity är av rätt sort så den blir säkert inte lätt att komma till tals med.

Daniel Larsson