Spel

Ronaldo vs Messi – han lyckas bäst i år

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPEL

Barcelonastjärnan får bästa säsongen enligt oddsen

Ronaldo eller Messi, vilken av storstjärnorna går mot den bästa säsongen? Enligt oddsen – killen till höger.
Ronaldo eller Messi, vilken av storstjärnorna går mot den bästa säsongen? Enligt oddsen – killen till höger.

De är världens två kanske största fotbollsstjärnor.

På fredag drar en ny ligasäsong igång i Spanien och frågan är vem som lyckas bäst den här gången, Real Madrids Cristiano Ronaldo eller Barcelonas Lionel Messi.

– Vi har full tilltro till den lille argentinaren, säger Jonas Nilsson på spelbolaget Unibet, som tagit fram odds på stjärnduellen.

Säsongen 2012/13 vann FC Barcelonas Lionel Messi skytteligan i spanska La Liga. Efter det petades han ner från tronen av Cristiano Ronaldo som vunnit den titeln två säsonger i rad.

På fredag drar en ny ligasäsong igång i Spanien och förutom vilket av storlagen Real Madrid och Barcelona som bärgar flest titlar ligger fokus så klart även på deras respektive storstjärnor.

Messi favorit enligt oddsen

Spelbolagen Unibet och Nordicbet har tagit fram odds på ett par ”grenar” där stjärnorna ställs mot varandra, och favoriten till att få den mest lyckade säsongen är…

– Messi. Det ser ut att bli hans säsong även den här säsongen. Barcelona vann ligan, Champions League och den inhemska cupen förra säsongen, mycket tack vare en viss Lionel Messi. Att de upprepar bragden kanske vi inte får se, men att de klarar sig bättre än Real Madrid tror vi på, säger Jonas Nilsson på Unibet.

”Går i Messis tecken”

Erik Wännström på Nordicbet är inne på samma linje.

– Trots att Ronaldo varit strået vassare än Messi både mål- och poängmässigt de två senaste säsongerna i ligaspelet så tror vi att årets säsong kommer att gå i Messis tecken. Som vi ser det så är Barca det starkare laget på förhand, och det kommer att synas i Messis poängskörd, säger Wännström.

Ovisst i målkampen

När det gäller vilken av de två stjärnorna som gör flest ligamål är experterna dock oense.

Nordicbet tror på Messi till 1,82, knappt före Ronaldos 1,90. Hos Unibet är favoritskapet omvänt, 2,00 på Messi och 1,80 på Ronaldo.

– Ser man till oddsen tror vi att Ronaldo återigen vinner skytteligan, om än knappt före just Messi. I övrigt har vi full tilltro till den lille argentinaren och att han tillsammans med Neymar, Suarez och de andra i Barcelona underhåller oss ytterligare en säsong, säger Jonas Nilsson.

Se oddsen på alla ”grenar” i duellen nedan.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 1,5 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel