Spel

Challe: ”Oväntat, väldigt oväntat...”

Av: 

Christoffer Wickman

Frölunda och Skellefteå möts i den fjärde matchen i SHL-finalen under torsdagskvällen i Göteborg
Frölunda och Skellefteå möts i den fjärde matchen i SHL-finalen under torsdagskvällen i Göteborg

SPEL

Här är statistiken i SHL-slutspelet som talar sitt tydliga språk.

När Frölunda gör första målet så förlorar de aldrig.

– Lag har svårt att vända mot dem, säger hockeyexperten Challe Berglund.

Challe Berglund

Under torsdagskvällen är det dags för den fjärde finalmatchen i SHL-slutspelet mellan Frölunda och Skellefteå, där Göteborgslaget Frölunda kopplat ett grepp i finalserien med 2-1 i matcher.

Den fjärde matchen kan mycket väl komma att avgöras redan i den första perioden i Skandinavium i kväll, det visar i varje fall statistik som Sportbladet Spel plockat fram.

Det lag som hittills i finalserien gjort första målet har också vunnit, och de gånger som Frölunda gjort första målet under hela SHL-slutspelet har laget också gått vinnande ur striden.

”Mer homogent”

– Jag upplever Frölunda som ett lag som ibland kanske har svårt med pulseringen, de kör så in i helvete från början och inte lika mycket till slut, på grund av ork eller något annat, säger hockeyexperten Challe Berglund till Sportbladet Spel och fortsätter:

– Har man då fått ledningen så blir det svårare för motståndarna att komma tillbaka, Frölunda är svåra att vända ett underläge emot.

Skellefteå däremot har under SHL-slutspelets gång både tappat ledningen och vänt underläge?

– Ja, Skellefteå känns mer homogent. Frölunda är också ett yngre lag, i Skellefteå finns det spelare som bland annat Jimmy Eriksson och de är också i SM-final för sjätte året i rad, det hjälper och skapar en viss trygghet och då orkar och kan man vända matcher.

Idel bortasegrar

Det är inte bara statistiken som att det lag som gör första målet hittills i finalserien också vinner som sticker ut, utan det gör också det faktum att tre matcher slutat med tre bortasegrar.

– Väldigt oväntat, väldigt oväntat. Dels hör det inte till vanligheten och det är också oväntat med tanke på hur det sett ut tidigare under SHL-slutspelet och också med tanke på hur hemmastarka både Frölunda och Skellefteå är, säger Challe Berglund och fortsätter:

– Jag kan känna så här, Frölunda lyckades vinna den första matchen borta, och sedan studsade Skellefteå tillbaka genom att vinna i Göteborg. Att Frölunda sedan går och vinner den tredje matchen i Skellefteå, det är nog mest överraskande.

Tror du det mönstret bryts i kväll?

– Ja, det tror jag.

Du tror alltså att Frölunda går segrande ur striden?

– Ja, säger Challe Berglund.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert: