”Vi är totalt chockade”

SPEL

Medelålders par vann 124 miljoner i Helsingborg

Att vinna 124 miljoner kronor skulle säker få vem som helst att få svårt att hitta ord.

Så även för lördagens miljonärer på Drömvinsten som Svenska Spel fick tag i på eftermiddagen i dag.

– Vi är totalt chockade, säger vinnarna.

I lördags kväll gick Drömvinsten ut i Helsingborg för tredje gången genom tiderna. Den här gången var det 124 miljoner kronor som hade vunnits, vilket placerade vinsten på topp-tre över tidernas högsta spelvinster i Sverige.

”Fattar men ändå inte”

I dag fick Svenska Spels vinnarambassadör, Pierre Jonsson, kontakt med vinnarna för ett kort samtal.

– Vi är totalt chockade, vi fattar men ändå inte, säger vinnarna.

Vinnarna, som enligt Pierre Jonsson, är ett medelålders par brukar alltid spela på Lotto, men de rättar inte sina spel förrän de lämnar in nya i butiken.

”Hade ingen aning om vinsten”

– Så när jag pratade med dem för en stund sedan så hade de ingen aning om att de vunnit. Det märktes tydligt att de var i chock, de förstod att de hade vunnit, men de trodde inte det var sant. Trots all upptåndelse i Helsingborg så hade de inte en tanke på att de kunde vara vinnarna, säger Pierre Jonsson till Sportbladet Spel.

Det medelålders paret kommer från Helsingborg och spelade Lotto 1 och Joker för 46 kronor. Spelet lämnades i på ICA Maxi i Råå, i södra Helsingborg.

FAKTA/Detta är Drömvinsten:

Drömvinsten hade premiär den 9:e februari 2005.

Drömvinsten börjar alltid på 75 miljoner och växer därefter för varje vecka som går (ca 1.5 miljoner per vecka). Det finns inget tak på Drömvinsten så den kan växa och bli hur stor som helst. Den största vinsten som hittills delats ut var i mars 2010 då en man i Helsingborgstrakten vann 214 595 981 kronor.

För att vinna Drömvinsten krävs att spelaren har sju rätt på Lotto och minst två rättpå Joker. Det spelar ingen roll om det är Lotto 1 eller Lotto 2 och gäller bådeonsdag och lördag. Chansen att vinna Drömvinsten är 1 på 336 227 681.

Flera spelare kan vinna Drömvinsten om de alla har sju rätt på Lotto och två rätt på Joker vid samma spelomgång. Då delas Drömvinsten mellan vinnarna.

2005 vann en person Drömvinsten, under 2008 vann tre personer Drömvinsten, under 2009 gick den inte ut en enda gång under 2010 föll vinsten ut sex gånger.19 februari gick 2011 års första Drömvinst ut. Totalt har 11 drömvinster vunnits.

Källa: svenskaspel.se