Expertens dom: Storlaget åker ur

SPEL

Tror inte Södertälje klarar kvalserien

Foto: Det ser inte bra ut för Jacob Dahlström och hans Södertälje i kvalserien.

Vilket dunderfiasko, Södertälje.

Ni åker ur Hockeyallsvenskan, visar oddsen.

– Frågan är om man klarar av att rycka upp sig, säger Erik Wännström hos Nordicbet.

Mardrömmen verkar inte vilja ta slut för Södertälje, som har sju SM-guld genom åren. Men de forna glansdagarna är långt borta.

Satsningen mot snabb återkomst till SHL förvandlades till en kvalplats för att hänga kvar i Hockeyallsvenskan – och nu har man två poäng upp till säker mark efter halva kvalserien.

– När ett lag börjar förlora så hamnar man ofta i en negativ spiral, man har två vinster på sina 17 senaste matcher. Någon förändring måste ske om man ska kravla sig upp ur denna grop, säger Erik Wännström.

”Krävs en rejäl uppryckning”

På förhand tippades Södertälje, tillsammans med AIK, att enkelt klara av kvalet – där fyra av sex lag spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

AIK ser ut att hålla, men nu pekar oddsen på att Södertälje är på väg ur.

Hos Nordicbet ger Västervik 1,75 gånger pengarna på avancemang medan SSK ger 1,80. På onsdag möts lagen.
– Södertälje har fortfarande allt i egna händer men så som SSK har spelat krävs det en rejäl uppryckning för att man ska hålla kvar sin plats i Hockeyallsvenskan. Det kommer att bli otroligt tight, säger Wännström.

”Det som talar emot SSK...”

Henrik Holm hos Unibet tror att Södertälje rider ut stormen då ”man har ett bredare lag”. Dock har SSK redan förlorat en gång mot division 1-laget Pantern, vilket får honom att höja ett varningens finger för Täljes fortsättning i serien.

– Det som talar emot SSK är att spelarna är under stor press och att varje match från och med nu kommer bli oerhört viktig, medan de mindre klubbarna kan spela mer avslappnat, säger Holm.

Se listan på oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM