Barfota bäst på Mantorp

SPEL

Micke Nybrink summerar helgens V75

Brakfavoriten Old Maid Hall ledde och allt såg klart ut.

Men precis som jag anade var finskan inte så värst morsk och mitt drag, en skolös Rite on Track, slog sig förbi till goda 8,57.

För min del började den skitiga omgången på Mantorp hur bra som helst.

Ladon du Goutier trodde jag på och Lutfi Kolgjini gjorde allt rätt när han small till spets, drog hårt och satte in det avgörande rycket 350 kvar. Segertiden vassa 14,6/2?640 auto och Kolgjini öste beröm över banunderlaget. Vinnaroddset blev goda 4,97 och det är inte illa på en topphäst med garantispets.

Favoriten Roger Hornline hamnade i femte ytter och avslutade 1.13 sista rundan, klart bra alltså, men sågs aldrig med chans.

Måltvåan Tygo Idzarda (Svanstedt, fjärde ut) var i och för sig duktig men jag undrar om han har den rätta skallen, hästen alltså, borde han inte ha vunnit?

Tre raka utan skor

F.D.Currie (V75-2) verkar ha ramlat ner i grytan (likt Obelix) i början av oktober, eller stavas förklaringen till metamorfosen barfota runt om? Nu tog hon och Åke Svanstedt tredje raka och vid alla dessa ohyggligt starka segrar har det fyraåriga stoet tävlat utan skor. Som det sett har hon långt kvar till taket, när hon hittade ut i dödens 1?500 kvar var loppet dunderslut. Skitlätt vunnet, skrev jag i mitt program.

Guldloppet utvecklades till en trist historia där Svanstedt körde Tag the Devil i spets (nu passade det...) och fick bestämma i snigeltempo, 15,5 första 1?000. Förlust fanns inte 500 kvar och jag har redan glömt loppet – så intetsägande kändes det. Men jag minns att Noa Savoy hade massor sparat och han hade väl vunnit med 20 meter om luckan kommit 200 kvar.

Svanstedt nöjd

Tredje raka för ”grön kusk” kom i V75-4 där tredjehandaren Chakaranda D. frontade från innern och sen svarade ut favoriten Pulpa sista rundan och vann säkert.

– Bergh sa hon hade bra form och var startsnabb och det stämde ju, flinade Svanstedt i vinnarcirkeln.

Hoppas ni tog rygg på min vinnare i femte, 8,57 var rena bjudningen på Rite on Track som tuggade ner storfavoriten Old Maid Hall i V75-5. Det här var revansch för Jörgen Westholm – Rite on Track blev ju påkörd i Kriteriet senast och som han gick nu undrar man om det inte var segern som rök vid fimpningen 900 kvar senast.

Överlägsen seger

Born at Last var hemskt överlägsen i silver, tryckte sig till spets och brakade undan. Fem plus! De andra? Det vete fan.

Riva del Sole, nu barfota, lämnade jag klart på. Hon åt upp och sket ut ledande Extreme Smile sista 500 i V75-7.

Och så finns det travtränare som säger att barfotakörning är överskattat. Ha ha ha? Ni är för roliga.

Micke Nybrink