Dagens drag: AIK

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Dagens bästa spel 14 september.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Piteå har dragits med massor av avbräck, främst tunga avstängningar, under hösten. Men har ändå lyckats plocka trepoängare. Nu är läget i truppen betydligt bättre – forwarden Alexander Lindahl återkommer bland andra. Ettan mot ett svagt Alvik går att spela till 1,30.

DAGENS DRAG

Jag hittar få bra spel i dag. Det lag jag finner mest spelvärde i är IFK Norrköping. Jag såg IFK senast och då borde laget vunnit över ­Åtvidaberg – men tappade in ett mål på stopptid. Åker i dag till Trollhättan för en tidig ödesmatch. IFK är bara bättre – dags att visa det nu! Odds: 2,40

DAGENS AVSLAG

Serie B-matchen mellan Ancona och Empoli känns helt vidöppen. Ancona var bra senast och har fin form – ändå spelas gästande Empoli ned som favorit. Jag tycker det är en bräcklig och svag favorit.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Zimba Boko (V65-3) visade att hon hittat tillbaka till fjolårsformen senast när hon blåste runt allt i spåren sista 800. Given spik. 3 Campari Akema (V65-5) var grym vid segern senast när han försvann till överlägsen seger på topptid. Gör han om det loppet vinner han lätt.

DAGENS DRAG

2 Gin de Zeun (V65-2) visade knallform senast då han fullföljde tappert efter ett tufft lopp i spets. Han bör ha bra chans från sitt fina läge. 9 M.T.Calvados (V65-6) är alltid stark i spurten. Senast satt han hopplöst till men avslutade bra i skymundan. Spåret passar och han är draget på dubbeln.

DAGENS AVSLAG

1 Rubberman (V65-6) är bästa hästen. Han var kanonbra vid segern näst senast men nu är läget inte passande. Innerspår bakom bilen innebär strulrisk då han inte är startsnabb nog att hålla spets.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Jag ska erkänna direkt, det har tagit mig ända till nu att ta Piteå på allvar. Men medan Luleå och Boden tappat poäng mot anonyma skogshuggargäng har Piteå visat upp enorm jämnhet. Derby i dag mot Alvik, för bara några veckor sen ett jätteavslag till låga 1,30. Inte i dag!

DAGENS DRAG

Ett tänkbart scenario när AIK är inblandat i fotbollsmatcher är att Ivan Obolo nickar in 1–0 i 79:e, typ. Därför brukar jag allt som oftast ge avslag på Gnagets matcher. Men undantag i dag. Det känns i hela kroppen att vi får uppleva det jag nyss beskrev. Spelar därför 1–0 till AIK. 8,50!

DAGENS AVSLAG

Djurgården–Malmö FF. Min första tanke är en blind som hjälper en blind med uppkörningen. Lär inte bli en fotbollsmatch som går till historien. Dessutom omöjlig att analysera. Avstå eländet!

Tobias driver sajten rekatochklart.se.

Långenlistan | Sportbladet Spel | Sportbladet | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.