”Det blir fiasko för Thörnblad”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: bildbyrån

Dagens bästa spel 21 augusti.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Fredrikstad dras åter med tunga skador på spelare som Joachim Thomassen och Vidar Martinsen. Nu är dessutom Kasey Wehrman avstängd. I ett sådant läget är det inte bra för ett krislag att möta ett princip ordinarie Rosenborg. RBK kan spelas till 1,80. Allyson Felix vinner 200 meter.

DAGENS DRAG

Det är liksom inte läge att kliva in tungt på ett lag som Annelund. Men när bolagen ger upp till 3,50 för ettan hemma mot Tenhult finner jag ett spelvärde. Varför? Jo, det skiljer inte så mycket mellan lagen och dess­utom dras Tenhult med tre avstängda spelare. ”Lillspel”, alltså.

DAGENS AVSLAG

Nykomlingen Hoffenheim har bara en poäng hittills. Inte så konstigt efter ett mardrömsschema inledningsvis. Men jag har inte blivit imponerad av Hoffenheim spelmässigt och avstår i dag också. Schalke är bra i gång. Pass.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Egentligen borde 3 Prins Isidor i V65-4 vunnit senast för att få vara dagens klara i dag men det gick fort till slut och jag tror inte att han hann med helt enkelt. På lunchen finns det en klar och det är 4 Sultan November i V4-3, LD-2. Spets och slut handlar det om där.

DAGENS DRAG

I Trioloppet på lunchen, V4-4, ser det bra ut för 4 Cuba Libre. Senast hade han sämsta spåret och när han skulle attackera hade han en bromskloss framför sig. Gången före avslutade han sista 400 efter 10,5, även den gången från bakspår. Bra läge från start den här gången ger seger.

DAGENS AVSLAG

På läge, kusk och tränare drar säker 1 Big Nevada åt sig en del uppmärksamhet och spel, både på V65 och DD men för mig känns det bortkastat. Han har inte visat något på slutet och jag kan inte tänka mig att han räcker till.

✓ TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Det var nog inte bara jag som hade höga tankar om Enskede inför den här säsongen. Men laget har underpresterat det grövsta med tanke på den kvalitén som finns. Dock har man spelat upp sig och vinstchansen hemma mot Värmdö är god. Spelas försiktigt till 1,50.

DAGENS DRAG

Slå upp ordet ”nervvrak” i Svenska Akademiens ordlista och en bild på Linus Thörnblad bör uppenbara sig. Jag ser redan rubriken ”FIASKO FÖR THÖRNBLAD” framför mig och är inte alls främmande för att han river ut sig på 2,24, typ. Hemmahoppet Spank liras till 1,95!

DAGENS AVSLAG

En del skrällar i veckans låtsashockey. I förrgår körde till exempel Björklöven över Skellefteå inför en fanatisk hemmapublik. Löven möter Modo hemma i dag. Rör inte tvåan till låga 1,65.

Tobias driver sajten rekatochklart.se

Publicerad: