Blir de VM-kvalets stora flopp i höst?

SPEL

Spelbolagen ger sin syn på höstens VM-kval i en unik enkät

Foto: misslyckas i kvalet? Spelbolagen ger sin syn på VM-kvalet i en unik enkät. Ett av lagen som kan floppa enligt bolagen är stjärnspäckade Portugal.

Sverige inleder sin resa mot VM 2010 borta mot Albanien 6 september.

Men redan nu genrepar de mot Frankrike på Ullevi.

Här nedan svarar spelbolagen på de fem hetaste spelfrågorna inför stundande kval.

Fråga 1: Vad är de bästa spelen på svenska landslaget under höstens VM-kval?

Fråga 2: Vilket land kan floppa under höstens VM-kval?

Fråga 3: Hur går det för England?

Fråga 4: Vem gör flest mål för Sverige under VM-kvalet?

Fråga 5: Kommer Lars Lagerbäck någon gång under VM-kvalet få sparken eller avgå frivilligt?

Jörgen Sparredal, bet365:

Fråga 1: – Sverige att inte kvala in till VM har varit ett av våra mest populära spel inför höstens VM-kval. Många av våra kunder verkar tycka att det är ett mycket bra spel. I övrigt har vi som vanligt tagit mycket spel på att England ska vinna sin kvalgrupp och den här gången är vi beredda att hålla med. Vi tror att England vinner sin grupp.

Fråga 2: – Vi tror inte på några större floppar och vi förutspår att det blir ett favoritbetonat kval. Frankrike och Grekland är dock två länder som kan få det tuffare än många tror och vi får ju även hoppas att Portugal inte kan infria sitt favoritskap i Sveriges grupp.

Fråga 3: – Vi tror att England vinner sin grupp och därmed tar revansch på Kroatien från förlusterna i EM-kvalet. De verkar ha insett att de inte längre är bäst i världen och med en mer ödmjuk inställning och med Capello som manager så tror vi inte att de misslyckas på nytt.

Fråga 4: – Zlatan är det givna svaret men han har ju inte direkt sprutat in mål i landslaget de senaste åren. Vi tycker det är dags för Johan Elmander att på allvar få chansen och kliva fram och han kan vara svaret på frågan.

Fråga 5: – Nej det tror vi inte. Förbundet och Lagerbäck brukar inte jobba på det sättet och vi tror att han kommer sitta kvar under hela VM-kvalet oavsett resultat.

Dan Vikman, Expekt:

Fråga 1: – Det måste vara oddset på en etta på Sverige hemma mot Portugal i oktober. Oddset kommer att bli bra och det känns som att Sverige möter Portugal i ett bra läge på ett fullsatt och ruggigt Råsunda.

Fråga 2: – Grekland är betrodd favorit i grupp 2 men kan helt klart missa slutspelet i en ganska svag grupp där både Schweiz och Israel kan komma före. Grekland visade ju inga jättetakter i EM-slutspelet precis.

Fråga 3: – England är sin vana trogen helt missbedömt av främst engelska bookmakers och visst går det att se ett alltmer åldersstiget lag få problem med Kroatien och Ukraina i grupp 6. England tar sig till VM men det blir väldigt krångligt.

Fråga 4: – Markus Rosenberg. I bästa fall blir han vår nya Marcus Allbäck som en pålitlig resurs framåt när det mesta ljuset riktas mot Zlatan Ibrahimovic eller Henrik Larsson. Får Rosenberg bara göra ett par mål i blågult i följd lossnar det rejält.

Fråga 5: – Blir det nollpoängare mot Albanien och Ungern blir det nog hej och tack, men det är knappast troligt. Lagerbäck kör på kvalet ut, sedan tar Roland Nilsson över efter VM-slutspelet.

Markus Söderlund, Betway:

Fråga 1: – Under hösten så ska Sverige slå både Albanien borta och Ungern hemma, bästa spelet blir förmodligen när Sverige tar emot Portugal hemma, även om Portugal är det bättre laget så kan Sverige stå upp bra mot dem. Läge för kryss...

Fråga 2: – Tyvärr kan det nog bli Sverige. Ingen vet riktigt var laget står nu med ett gäng avhopp och nya spelare som ska in.

Fråga 3: – England missar inte två mästerskap i rad.

Fråga 4: – Zlatan har ju haft lite svårt med målen i landslaget men nån gång ska det lossna även i landslaget för honom.

Fråga 5: – Har mycket svårt att se det hända. Han är för stolt och envis för att erkänna sina fel och brister och förbundet har visat gång på gång att man inte vill förändra.

Thomas Bertilsson, Betsson:

Fråga 1: – Sverige har kvalificerat sig för fem raka mästerskap och alltid gjort bra ifrån sig i kvalet. Oddset 2.10 på att vi snuvar Portugal eller Danmark på VM-biljetten är bra betalt.

Fråga 2: – Trots världens bästa fotbollsspelare i laget har inte Portugal imponerat den senaste tiden. Man klarade sig precis vidare till EM och imponerade inte under slutspelet. Det finns en ”risk” att deras misslyckande blir Sverige och Danmarks lycka.

Fråga 3: – England har än en gång hamnat i samma grupp som Kroatien och man har revansch att kräva. Nu finns det ingen risk för underskattning och gruppen är relativt enkel. Att man skulle missa ytterligare ett mästerskap skulle vara en skräll och ger 3.75 gånger pengarna.

Fråga 4: – Johan Elmander har i och med sin nya klubb fått en nytändning och känns som den hetaste kandidaten till denna titel. Zlatan har svårt att leverera mål i kvalen men ska Henke fortsätta under hösten är han en hetare kandidat framför Elmander.

Fråga 5: – Nej. Har man kvalificerat sig för fem raka mästerskap finns det en stor tillit till Lagerbäck och det ska mycket till för att han ska få sparken. Att han själv väljer att avgå är högst osannolikt.

Niclas Ruthberg, Unibet:

Fråga 1: – Portugal borta ser tufft ut. Kanske att det blir få mål, eller att Zlatan blir kapten.

Fråga 2: – Italien?

Fråga 3: – De går vidare.

Fråga 4: – Rosenberg om han får spela, annars Zlatan.

Fråga 5: – Inte troligt.

Klas Winberg, Betfair:

Fråga 1: – Det är för tidigt att säga, men just nu får du 3.30 på att Sverige vinner sin grupp.

Fråga 2: – Engelsmännen har återigen oangenäma motståndare i sin grupp. Banemännen från Kroatien är där och sedan Ukraina. Vibbarna är lika EM-kvalet där det var Ryssland i stället för Ukraina. Fransmännen måste också få ordning på sitt bleka spel och turbulens kring förbundskapten Domenech om de ska slå Serbien och Rumänien i sin grupp. Tyvärr får man även utfärda flopprisk för Sverige. Ett landslag som måste föryngras men som har en förbundskapten som inte riktigt vill föryngra. De blir nya thrillers med Danmark.

Fråga 3: – Som nämnt ovan kan det bli tufft. Känns otänkbart att England missar två mästerskap i rad, men det blir ingen räkmacka.

Fråga 4: – Om Johan Elmander får förtroendet att spela anfallare så tror jag att han gör flest mål.

Fråga 5: – Inte under VM-kvalet, men som planerat efter.