De vinner ligan

SPEL

– Kåmark tror att ”Big Phil” snuvar Sir Alex på titeln

Expekt-profilen och TV4 experten Pontus Kåmark fortsätter tipsen av Premier League. I dag: avslutas tipset med ”Guldjakten”, lag 1-7.

1) Chelsea

Kåmarks kommentar: Ballack och Drogba är kvar men nyckeln är Scolari, den nya tränaren som ska få ihop alla stjärnorna. Scolaris psykologi och känsla avgör Chelseas säsong. Laget har sedan tidigare tyngd och stabilitet och med Deco får de ett till kreativt inslag på mittfältet. Bosingwa är också ett jättebra köp. Han förstärker Chelseas defensiv men också kantspelet framåt. Min känsla är att Chelsea tar hem detta. Big Phil Scolari gör det och vi får se ett roligare Chelsea vinna ligan!

2) Manchester United

Kåmarks kommentar: Ronaldo stannar och det är ett jätteplus men mittfältet i övrigt? Jag är lite osäker. Giggs och Scholes blir inte direkt yngre och frågan är om de övriga hittar det kollektiva spel som United visat upp tidigare. Försvaret håller högsta klass och laget kommer att vara med där uppe förstås men till slut tror jag inte att laget upprepar förra säsongens succé.

3) Liverpool

Kåmarks kommentar: Benitez fortsätter och jag tycker att det är rätt att ge honom en chans till. Torres är het och Robbie Keane förstärker framåt. Han har ett stort hjärta och är ett bra köp. Liverpool kommer att vara med och konkurrera i tätstriden och vara långt framme i Champions League. Får Liverpool allt att stämma utmanar man om guldet, men en inre röst säger mig att de andra topplagen helt enkelt är för bra.

4) Arsenal

Kåmarks kommentar: Arsenal är så ungt så man nästan tuppar av. Tre spelare i truppen är över 26 år - så här talar vi om ett ungt lag. Fabregas är bland de äldre på mittfältet med sina 21 år vilket säger allt. Wenger är modig som satsar på alla ungtuppar men vi kan räkna med en ojämn formkurva med mycket upp och ned i spelet för Arsenal denna säsong. Jag känner mig osäker på Gunners klass -08/09.

5) Tottenham

Kåmarks kommentar: Juande Ramos bygger vidare. Gjorde ett fantastiskt jobb när han tog över efter Martin Jol i ett krisläge. Minus att Robbie Keane försvinner, men Modric och Bentley är spännande nyförvärv. Tottenham känns starka och kan spinna på den fina avslutningen från i våras. Blir att räkna med.

6) Portsmouth

Kåmarks kommentar: Harry Redknapp har gjort ett bra jobb som manager i Pompey. Med Sol Campbell som ledare bakåt är detta kanske seriens mest fysiskt starka lag. Peter Crouch är ny på topp och laget har flera spännande forwardsalternativ. Lika bra borta som hemma och finns med precis bakom de allra största topplagen.

7) Aston Villa

Kåmarks kommentar: Martin O´Neill hade jag under min tid i Leicester. En totalt oduglig tränare taktiskt, men han är en värvarkung. O´Neill har en j-a blick att bygga lag och hitta rätt karaktärer; spelare som alltid ger allt. Mellberg är borta men försvaret är bra och Sidwell är en typiskt bra O´Neill-värvning. Agbonlahor blir het framåt.

Du hittar alla tips av Pontus Kåmark på expekt.com.