”Ettan är urstark”

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Warberg är mycket pålitligt i hemmahallen. Gästande Järfälla räcker inte till mot de bättre lagen i serien. Ettan är urstark till 1,12 i odds. Chelsea är grymt revanschsuget efter missarna på slutet. Det får ett försvagat Southend lida för. Odds: 1,25. Real Betis har god chans till 1,66.

DAGENS DRAG

Espanyol kvitterade i 95:e minuten senast i ligan. Det målet kan ha varit vändningen för Barcelonagänget. I?kväll behöver laget en vinst över Ejido för att få lugn och ro. Det tror jag Espanyol fixar. Odds: 1,72. Med små insatser prövas: Mallorca (3,80), Valladolid (2,00) och Bofors (2,30).

DAGENS AVSLAG

Crystal Palace (1,65) känns än aning överskattat och hade stor tur som nådde 0–0 i förra mötet med Leicesters. Nu ställs lagen mot varandra igen – och nu är Leicester fruktade skyttekung Matty Fryatt tillbaka. Avstå ettan.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

4 Katjing (V64-1) väljer jag att spika. Han är visserligen klar favorit och kanske överstreckad, men det är svårt att hitta ett bättre singelstreck. Ska man spika en till lutar det åt att 12 Marion Metapoint (V64-3) är det bästa alternativet. Han är spurtstark och körs av superskicklige Örjan Kihlström.

DAGENS DRAG

6 Hobgoblin Face (V64-2) är bortglömd. Var sylvass utan skor senast. Passas! 4 Carnegie Hall (V64-5) är jag inne på. Speedig, startsnabb och travsäker. Formen är dessutom på topp. 10 Lady Joy McLin (V64-6) ger jag mig inte med. Hon höll tappert i dödens senast och mycket snabb. Drag!

DAGENS AVSLAG

2 Tosca du Ling (V64-6) vinner väl knappast igen? V75-segern senast togs efter en drömresa och nu möter hon vassa konkurrenter. Att hon är favorit känns fel och jag väljer att plocka bort henne.

PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

2 Rakas (V64-1) var senast med i ett tufft V75-lopp och gjorde helt okej ifrån sig. Nu är det lättare motstånd samt läge för att komma till ledningen. Per Lennartssons talang har visat fina fartresurser och i ett litet fält tror jag han får bestämma tempot i ledningen och sedan rinner undan.

DAGENS DRAG

6 Hobgoblin Face (V64-2) har formen på topp och senast spurtade han bra från rygg ledaren. Nu är det läge för ledningen där hästen gör sina bästa lopp och i en öppen avdelning känns Hobgoblin Face som ett roligt drag. Detta är en mycket kapabel häst som kommer få en fin säsong.

DAGENS AVSLAG

4 Katjing (V64-1) var fin senast då han vann trots ett tufft lopp. Men denna gång hårdnar motståndet och risken är stor att han även denna gång får göra jobbet utvändigt ledaren. Katjing är klar favorit och det känns inte rätt.

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.