”Spelvarning på Forest”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-03

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Få objekt i kväll och ytterst få så kallade ”säkra” spel. Det lag som har störst segerchans är Sävehof. Laget är starkt hemma och möter Trelleborg som tar väldigt få poäng utanför landskapsgränsen. Sävehof jagar andraplatsen i tabellen. Ettan ger 1,15 på Unibet. Helt okej.

DAGENS DRAG

Balrog spelar jag utan tveka i kväll. Laget måste vinna för att nå slutspelet medan ett ojämnt Täby redan har fixat sin slutspelsbiljett. Täby har nu dessutom problem. Trion Hyvärinen, Edlund och Sundbom är tveksam. Tobbe Johansson, Ferraresi, Nothén saknas. Ettan ger 2,35 på Ladbrokes.

DAGENS AVSLAG

Utöver Balrog så finns det få matcher med spelvärde i. Det kan finnas anledning att varna för 1,70-spel på Nottingham Forest. Laget har två tunga avbräck och gästande Carlisle är inte alls ofarligt. Jag avstår spel.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Pompier (V65-1) var fin vid segern senast då han travade 1.13,5 sista 1?000 i spets. Läge för en repris? Jag spikar. 9 Umbrella Hornline (V65-2) är lite av en flygmaskin som nu återkommer efter en paus. Hon är sylvass på en 700-metersrökare och jag tror att hon rundar till ganska enkel seger.

DAGENS DRAG

2 Onassis Kemp (V65-5) spelar jag Dagens Dubbel med. Han bör kunna sno åt sig ledningen och sedan springer han fort sista 700. Det kan bli långt fram för favoriten. 4 Superline Honey (V4-4) är ett fräckt drag på Trion. Hon är startsnabb, spetsar och släpper, spurtar till vinst via open stretch.

DAGENS AVSLAG

Mycket spel på båda Åke Svanstedts styrningar på Dagens Dubbel. 9 Super Easy kan få för långt fram i DD-1 och 8 Conmore Töll missgynnas av bakspåret med vassa hästar på tillägg flåsandes i nacken.

GERT LENGSTARND

DAGENS SÄKRA

I V65-5 kommer 9 Super Easy att bli stor favorit och det med all rätt. Hästen var mycket bra då han vann i årsdebuten och bör vara snäppet vassare i kväll. Super Easy möter ett överkomligt gäng och Åke Svanstedt kommer inte att spara på krutet. Ett givet singelstreck.

DAGENS DRAG

Redan i V65-1 har jag en kul spelidé i 6 Global Fortune som tycks hittat en riktig formtopp. Distansen passar bra och att det är ett litet fält är ytterligare ett plus. Med rätta ryggar fram till upploppsdags får konkurrenterna svårt att stå emot Global Fortune och Magnus Jakobsson till slut.

DAGENS AVSLAG

Däremot tror jag att Magnus Jakobsson torskar med 9 Staro Attack i V65-3. Hästen har inte startat ­sedan september och trots kastraktion tror jag att han behöver något eller några lopp ­innan han är mogen för stordåd.