”Jag avstår AIK i kväll”

Publicerad:
Uppdaterad:

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Träningsmatcher i hockey, JPT-cupen och fotboll från den engelska femtedivisionen. Lägg sedan till speedway som inte ens är oddssatt. Ibland är jobbet inte lätt … I brist på annat utser jag Oldham och Scunthorpe som dagens ”säkraste” spel. Går att spela till 1,60 och 1,75 (Expekt).

DAGENS DRAG

Rubbet gick min väg i går – Elfsborg (1,40), Helsingborg (2,10) och IFK Luleå (2,35). I kväll ser det som sagt inte lika kul ut – jag spelar troligen inte alls. Kettering har inga skador och ger hyggliga 2,50 hos Expekt mot Stevenage. Tja, ni hör själva hur det låter.

DAGENS AVSLAG

Svenska Spel erbjuder spel på tre träningsmatcher i ishockey. Det här handlar mest om träning – och jag avstår spel på Djurgården–­Malmö, Skellefteå–Luleå samt Mora–AIK.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

3 Canpanj i V4-2, LD-1, har kommit ett steg närmare formtoppen med tanke på att han har ett lopp i kroppen efter knappt fyra månaders tävlingsfrånvaro. Jag räknar med att Ulf Ohlsson tar sig snabbt framåt och då loppet är jämnt får vi dessutom ett bra odds.

DAGENS DRAG

11 Gigant Tilly i V4-3, LD-2, fick ett lopp i kön på V75 senast och när de svängde in på upploppet hade han alla hästar framför sig. Innan dess galopperade han bort sig i comebacken. Förra loppet var alltså mer som en genomkörare efter vila och till ­dagens lopp är han klart bättre.

DAGENS AVSLAG

Spår 12 bakom bilen på kort distans, inte hinner 12 Nova Brodda runt till seger? Hon kunde inte ­leva upp till favoritskapet på V75 nyligen och jag tror att hon får svårt att göra det i lopp 8, V5-5 på Sundbyholm.

✓ BJÖRN ZACHRISSON

DAGENS SÄKRA

Det är 5 Arcus (V65-3) i Breeder’s Trophy Classic. Han har löst sina uppgifter hittills, både när han varit i främre träffen och när han kommit bakifrån. Har visat sig vara bäst och har behållit formen sedan tvåårssäsongen. Jag tror att han fortsätter att göra så.

DAGENS DRAG

Norska 8 Quint Essentials (V65-5). Han har gått oerhört på slutet, mycket tätt och nära. Har varit ganska bra mot bra hästar på hemmaplan. Ett plus i kanten är just att han är norsk. I Norge får man inte driva med spö. Jag vill ha bort spö över huvudtaget, men det brukar tyvärr ge effekt.

DAGENS AVSLAG

Även om det inte är ett direkt storlopp måste 1 Hot Star (V65-4) visa betydligt mer. Trots sin toppjockey Fredrik Johansson. Att Fredrik rider gör säkert att Hot Star streckas mer än han borde.

Publicerad: