”UFC-svenskarna gör succé i Globen”

SPEL

Ilir Latifi, Niklas Bäckström och Nico Musoke är jättefavoriter på UFC Sweden i oktober

Foto: Jättefavorit Ilir Latifi ersatte skadade Alexander Gustafsson med mindre än en veckas varsel senast UFC var i Sverige och föll mot Gegard Mousasi. Den här gången vinner han mot Jan Błachowicz, enligt spelbolagens odds.

UFC kommer tillbaka till Sverige och Globen den 4:e oktober – en gala som ser ut att bli en sprakande blågul fest.

Enligt spelbolaget Unibet är Ilir Latifi, Niklas Bäckström och Nico Musoke – samtliga hittills bokade svenskar – jättefavoriter i sina matcher.

UFC kommer tillbaka till Stockholm för tredje året i följd men det är första gången som superstjärnan Alexander Gustafsson inte är det stora dragplåstret på förhand.

Men ändå pekar precis allt på att det blir en fantastisk kväll ur svensk synvinkel. I de sex matcher som är spikade i nuläget hittar vi tre svenska fighters: Ilir Latifi, som ju ersatte den skadade Alexander Gustafsson i Globen senast det begav sig, Niklas Bäckström och Nico Musoke.

”Bäckström störst favorit”

Och enligt spelbolaget Unibet är alla tre riktigt stora favoriter i sina respektive matcher.

– Kul att tre av de hetaste namnen i svensk MMA efter Alexander Gustafsson får plats på samma UFC-gala. Vi har satt alla tre som favoriter i sina fajter där det på förhand ser ut som om Ilir Latifi får den tuffaste matchningen. Han går upp mot Jan Blachowicz som senast kommer från att vara regerande mästare i en mindre organisation. Störst favorit är obesegrade Niklas Bäckström som möter britten Mike Wilkinson, Wilkinson som visserligen har 8-1-0 i matcher men där förlusten kom i den senaste, säger bolagets spelexpert Axel Sellén.

Det är inte otänkbart att ytterligare svenska namn kommer att tillkomma på matchkortet och huvudmatchen är heller inte spikad.

De tre övriga matcherna som är klara är Zubaira Tukhugov mot Ernesto Chavez, Dennis Siver mot Rob Whiteford samt Mairbek Taisumov mot Marcin Bandel.