”Han blir nästa Arsenal-spelare att gå till Barça”

SPEL

Sju spelare har gjort flytten under 2000-talet – nu tippas talangen bli näste man enligt oddsen

Foto: Gör samma flytt som sju andra? Alex Song denna sommar. Cesc Fabregas förra sommaren. Båda gjorde flytten från Arsenal till Barcelona. Under 2000-talet har Barça värvat spelare från Londonklubben för 1,3 miljarder. Näste man att göra samma flytt: Jack Wilshere, enligt oddsen.

Alex Song lämnade Arsenal för Barcelona. Han var den sjunde spelaren att lämna Londonklubben för Katalonien under 2000-talet.

Och mittfältaren lär inte bli den siste att gå samma väg enligt ett spelbolag. Jack Wilshere står näst på tur enligt oddsen.

– Han är storfavorit, säger Kristoffer Zvickell på spelbolaget Betsafe.

När en spelare lämnar Arsenal och Premier League så talar mycket för att spelaren hamnar i FC Barcelona och La Liga.

Det har hänt sju gånger på 2000-talet att spelare valt att lämna just Arsenal för Barcelona.

Förra sommaren var det Cesc Fabregas som gjorde flytten. Den här sommaren har det handlat om Alex Song, som i dagarna presenterades som ny i Barcelona. Totalt har Barça värvat spelare för 1,3 miljarder från Arsenal under 2000-talet.

”Given favorit”

Men Fabregas och Song lär följas av flera som gör exakt samma flytt. Det tror spelbolaget Betsafe. Och näste Arsenalspelare att lämna klubben för Barcelona blir mittfältstalangen Jack Wilshere.

– Supertalangen Jack Wilshere är given favorit trots att han är engelsman och sådana har det inte funnits drösvis av i Barcelona rent historiskt, men man får ju inte glömma till exempel Gary Lineker, säger Kristoffer Zvickell på spelbolaget. Han fortsätter:

”En högoddsare”

– Santi Cazorla är andrahandsfavorit då han är spanjor och det känns mer logiskt. Given trea är Lukas Podolski som i form tillhör världens bästa anfallare. Mikel Arteta har förvisso ett förflutet i Barcelona som ungdomsspelare men att han skulle gå tillbaka är en riktig högoddsare.

✓ De har lämnat Arsenal för Barcelona under 2000-talet:

Marc Overmars

Emmanuel Petit

Giovanni van Bronckhorst

Thierry Henry

Alexsander Hleb

Cesc Fabregas

Alex Song

DISKUTERA: Vem tror du blir näste Arsenalspelare att hamna i Barcelona i framtiden? Tyck till och diskutera nedan!