”Lyfter fram 4,50-taggaren Ceara – i brist på annat”

SPEL

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om torsdagens drag

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 27 maj 2010.

✓ STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Turkiet gladde under den här rubriken i går. I dag är det dock ont om pålitliga favoriter. Atletico GO har nya avbräck i Feltri, Gilson Marcio och Agenor. Det är främst defensiven som är försvagad. Atletico PR är bättre i grunden och kan ställa ett bra lag på benen. 1,80 får duga en dag som denna.

DAGENS DRAG

Utbudet är riktigt skralt och det blir till att koka sopa på en spik. I brist på annat lyfter jag fram 4,50-taggaren Ceara. Är bättre än ryktet och möter ett disharmoniskt hemmalag. Goias hårt kritiserade tränare Leao kan inte använda sig av avstängda Fabio och Saci. Tvåan testas med liten peng.

DAGENS AVSLAG

Piteå såg inte alls bra ut senast utan V. Brännström. Han ser ut att saknas på nytt, vilket är ett tungt avbräck. Skellefteå kommer snart att gå på en mina, men är inte golvat. Ser inget spelvärde och lämnar matchen orörd.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Med tanke på att det var fyra månader mellan starterna måste man säga att 1 Amour Rapide var väldigt bra senast. Litet fält gör saker och ting enklare och när det dessutom finns open stretch ska det inte behöva jävlas för honom och jag inleder därmed V65-spelet med ett singelstreck.

DAGENS DRAG

Från att ha haft byngliga lägen på V75 har 9 S.H.T.’s Playmate fått ett lite mer smakligt läge den här gången. Hon har fullföljt väldigt bra och när det nu är få hästar att runda räknar jag med att hennes hårdhet från V75-loppen blir avgörande när segerchecken ska skrivas ut i V65-3.

DAGENS AVSLAG

Normalt ska 5 Arras vinna V65-5, DD-1, enkelt men börjar han inte bli lite gammal och bekväm? Att få på nosen av Intoxicated är ingen katastrof men den insatsen plus några andra får mig att tveka på hans ”eye of the tiger”.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Spelutbudet dessa tider är svagt. När vi hittar dagens ”säkraste” match i den finländska cupen, ja då har vi fingrat långt ned i kakburken. Kvalitetsmässigt är TPS Åbo klart vassare än FF Jaro. Matchen spelas på neutral plan, men då Jaro saknar duktige Eremenko hugger jag ändå 1,80 på ettan.

DAGENS DRAG

Visst, Henrik Stenson är en något bättre golfare än Fredrik Jacobsson. Men som den gode Henrik har spridit bollarna på slutet tar jag direkt parti för den sistnämnde i dagens H2H. Golf är som bekant en formsport och där ligger just nu Jacobsson hästlängder före Stenson. Staten betalar glada 1,93.

DAGENS AVSLAG

Tycker att Piteås 1,65 är i lägsta laget. Nog ska man vara favorit hemma mot Skellefteå, men jag hade helst sett ett par tiondelar till. Skellefteå andas harmoni även om spelprogrammet varit lätt hittills.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!