”Tvåan är bräcklig”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens avslag

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 31 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

I dag kan det vara läge att stå över spelen helt och ”plugga VM istället”. Uselt utbud. Det finns inga starka spelvärda favoriter i dag. Det mest troliga är – i mitt tycke – att det blir över 2,5 mål i mötet mellan Hudiksvall och Enköping. Två lag som hade otur sist. Odds: 1,65.

DAGENS DRAG

Det är massor av derbyn i Reykjavik varje säsong. I dag ser vi ett nytt mellan Valur och Fylkir, båda med samma efternamn; Reykjavik. Fylkir har sett betydligt hetare ut hittills och har dessutom mött seriens bättre lag. När vi nu får 3,05 för tvåan kan det vara värt ett spel. Men till låg insats.

DAGENS AVSLAG

Det finns många favoriter som jag avstår i dag. Enköping är en sådan. Hudiksvall är underskattat och skakade länge Gamla Upsala senast, men tappade in tre mål sista fem minuterna. Tvåan till 1,95 är bräcklig.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Maggan S.E. (V65-3) kommer med tre starka prestationer i ryggen och spikas på allt på Romme i kväll. Senast kördes hon till ledningen efter 400 meter via 1.10 första 500 och kunde ändå hålla undan till lätt seger efter ursinnigt tempo hela vägen. Jag räknar med ungefär samma visa igen.

DAGENS DRAG

5 Iritza Gel (V65-1) svepte motståndet senast och var mycket bra. Hon har lopp i kroppen nu och är knappast sämre. Bra chans till andra raka segern.

3 Windshear (V65-5) är ett kul drag på dubbeln. Han har inte fått till det på slutet men ser ut att vara i kanonform. Läge för spets och slut nu?

DAGENS AVSLAG

Det är lite kämpigt att tända om på allvar efter monsterhelgen med alla dessa lopp i kroppen. Jag skulle inte ha emot en travfri dag måndagen efter Elitloppet. Plånboken behöver plåstras om, såren ska slickas.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Vi har kanske årets tröttaste spelmåndag framför oss så insatserna håller vi givetvis nere. Blickarna riktas mot Island för att hitta dagens ”säkraste”, och då har det gått långt. Keflavik har startat säsongen briljant och möter nu nykomlingen Selfoss hemma. Klasskillnad i normala fall. 1,44 duger.

DAGENS DRAG

Jag har haft bra utdelning på över/under-spelen i den finländska ligan, och då i synnerhet vad gäller underspelen. I dag byter jag taktik och spelar över 2,5 mål på mötet FC Haka–MyPa. De tre senaste matcherna mellan dessa gäng har vart riktigt sprudlande och underhållande tillställningar. 2,00 är taget.

DAGENS AVSLAG

Som jag tidigare nämnt så håller vi nere insatserna i dag, allt annat är dumt. Men ett av många avslag är förstås låga 1,70 på Chicago i Stanley Cup-finalen. Njut av skådespelet – men låt bli att spela. Öppet.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!