”Fem saknas i Pool – avstå spel i kväll”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om torsdagens drag

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl tror inte på Liverpool i kvällens Europa League-kval.
Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl tror inte på Liverpool i kvällens Europa League-kval.

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 26 augusti 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Manchester City har en ruggigt bred trupp, så även om det blir viss rotation är det högklassiga spelare som kommer in. Silva, Adebayor med flera lär vara spelsugna och Timisoara ska vara en munsbit. Etta, -1, liras till 1,50.

Lille mönstrar ordinarie lag. Vaslui avfärdas till godkända 1,35.

DAGENS DRAG

Liverpool var blekt mot City i ligan senast och glänste inte mot Trabzonspor på Anfield innan dess. Nu väntar en tuff retur i Turkiet och då Roy Hodgson valt att lämna Mascherano, Agger, Rodriguez, Gerrard och Torres hemma så lockar skrälloddset till spel. Ett kapabelt Trabzonspor liras till 2,80.

DAGENS AVSLAG

Palermo är inte i toppslag och var inte alls så överlägset senast som 3–0 antyder. Har råd att förlora med två bollar och känns som en bräcklig favorit.

AZ, som inte är lika bra som i fjol, är en annan skör lågoddsare.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Efter utskåpningen av Liverpool har Manchester City en enkel match, Timisoara som man besegrade med 1–0 på bortaplan och 1,15 duger som bank.

AIK får svårt att stå emot Levski Sofia på bortaplan. Sofia sökte 0–0 på Råsunda. Det lyckades och då blir det full fart i dag, 1,40.

DAGENS DRAG

Med tanke på att det var ett varv för långt för 8 Rutger Raket senast var han oväntat nära Yananatin Boko och Maharajah i mål. Nu är distansen den rätta, men spåret dåligt. Dock är det ett litet fält och det lär gå undan från start vilket kommer att bädda för Rutger Raket i V65-1.

DAGENS AVSLAG

Ett Liverpool som fick storstryk av Manchester City, 3–0, och har Gerrard och Torres borta ser svagt ut. De har 1–0 med sig och kommer naturligtvis spela på det resultatet, så favoritoddset på Liverpool känns inte intressant.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Erik Israelssons – mittfältskugge i Kalmar FF – målande beskrivning av KFF:s bortamöte med Levski Sofia på sin blogg säger det mesta. Bulgarerna är RIKTIGT bra hemma. Och AIK är som bekant värdelöst borta. Inte gjort mål sedan Sundsvall brann. Räntespel. Etta.

DAGENS DRAG

Torres, Gerrard, Agger, Mascherano och Jovanovic. Plocka bort dem från Liverpool och laget påminner om en skadeskjuten kyckling. Och de fem saknas faktiskt borta mot storsatsande Trabzonspor i dag. Bara 1–0 i England för ”Pool” räcker inte långt. Ypperligt läge för turkarna. 2,80.

DAGENS AVSLAG

Efter att ha bevittnat Newcastles fullständiga förnedring (6–0) av Aston Villa så dröjer det innan jag lägger en endaste pollett på Villa. Hur mår egentligen klubben? Bra utgångsläge här. Men 1,40? Njäää.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.