Sjuk en dag från jobbet – förlorade 13 miljoner

avDavid Tanentsapf, Minimedia

SPEL

Blåst på vinsten – av arbetskamraterna

Kvinnan var borta från jobbet och missade därför att vara med i arbetsplatsens lottopol för första gången på flera år.

Då kom storvinsten: 110 miljoner kronor som de andra nu vägrar att dela med sig av.

Kvinnan har nu stämt sina arbetskamrater för att få en del av pengarna.

Det är den amerikanska tv-kanalen ABC som rapporterar om dramat som just nu utspelar sig på en golfklubb i Florida.

Där har en grupp av de anställda under flera års tid lagt en dollar, ungefär sju kronor, var i veckan som de sedan spelat lotto ihop för. Nyligen var en av de anställda borta från jobbet och bidrog därför inte med sin dollar.

13,5 miljoner kronor

Just den här gången blev det naturligtvis jackpott. Gruppen vann otroliga 16 miljoner dollar, motsvarande 110 miljoner kronor. Men i stället för att dela med sig av vinsten till den frånvarande kvinnan, vilket skulle ge gruppen på åtta personer två miljoner dollar eller 13,5 miljoner kronor valde de sju som var där att inte ta med kvinnan i beräkningarna. I stället tog de 2,3 miljoner dollar eller 15,5 miljoner kronor var.

Den förbannade kvinnan hävdar att det var brukligt för gruppen att täcka upp med en dollar för personer som var frånvarande och har nu stämt gruppen på sin andel.

Fryst en del av vinsten

– Jag antar att advokaterna får rätsida på det hela, säger Bob Thomas, en regelbunden golfare på klubben till tv-kanalen.

Just nu är läget sådant, att en domare fryst en åttondel av vinsten medan saken avgörs. De andra sju åttondelarna har delats ut till de sju personerna som var på jobbet vid tillfället för vinsten.