Vann 9,2 milj – trodde svågern busringde

avMichal Wolski, Minimedia

Foto: Foto: Svenska Spel (montage)
När Svenska Spels Pierre Jonsson (t.v.) ringde och gratulerade till miljonvinsten på lotto trodde vinnaren att Jonsson skämtade.

Mannen vann 9,2 miljoner på lotto.

Men när Svenska Spel ringde och gratulerade trodde han det var – en busringning.

– Vänta nu! Min svåger och jag brukar alltid skoja med varandra, är det säkert att jag vunnit och att du verkligen ringer från Svenska Spel? sa han till vinnarambassadören Pierre Jonsson.

Var försiktig med hur mycket du busringer till kompisarna, det kan leda till att du inte tror ett samtal om miljonvinst på Lotto är på riktigt.

Det fick en man från Strängnäs erfara när i helgen, men det var faktiskt sant att han vunnit 9 299 382 kronor på Lotto.

– Det här är ju helt fantastiskt! Jag har spelat Lotto i 30 år, men bytte rader på semestern i somras då vi var på semester i Visby på Gotland. Otroligt, hur ska man kunna sova efter det här?, säger mannen till Svenska Spel.

”Inställd på att det var ett skämt”

För Pierre Jonsson var det inte första gången han fått kämpa för att ”bevisa” ett vinnarsamtals äkthet.

Och i just detta fall tog det sin tid innan vinnaren förstod att Jonsson inte skämtade.

– I vanliga fall tar det kanske fem-tio minuter att prata med en vinnare, här tog det kanske 25 minuter. Men jag förstod ju att han hade en spexgrej, då är man ju inställd på att det var ett skämt. Nu blev det också lite speciellt eftersom han faktiskt hade missat att rätta raden. Det blev ett skönt garv sedan när poletten föll ner, haha, säger Pierre Jonsson till Sportbladet Spel.

Händer det ofta att folk försöker övertala dig att busringa ett vinnarsamtal?
– Det finns några som ställt frågan, men det skulle inte vara trovärdigt att ställa upp på en sådan sak. Man pratar med folk och det brusar upp massa känslor, nej det hade inte varit schysst alls.

”Kommer ta ett tag att greppa”

Vinnaren, som önskar att vara anonym, har i nuläget inga planer för vad hans ska göra med pengarna.

Men mannen tror inte det blir några problem med att hitta på något kul.

– Det kommer ta ett tag att greppa det stora beloppet, för en helt vanligt heltidsarbetare. Men när pengarna väl sitter på kontot har jag lite idéer, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel