– Vi kommer att vara lyhörda mot spelarna

Av: Anders Svensson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Svenska Spel om kritiken mot den gula hjälmen

Frölundas Tomi Kallio är en av spelarna som fått använda gul hjälm denna säsong.
Foto: bildbyrån
Frölundas Tomi Kallio är en av spelarna som fått använda gul hjälm denna säsong.

Många elitseriespelare är kritiska till idén med gula hjälmar i Svenska Spels nya spelform Oddset Powerplay.

Nu svarar spelbolaget på kritiken.

– Vår grundinställning är att vara lyhörda för vad de säger och tycker, berättar Ulf Olofsson, projektledare på Oddset, för Sportbladet Spel.

Denna säsong har Svenska Spel startat en ny spelform som kallas för Head to Head. Det innebär att två spelare möts på isen, iförda Svenska Spels gula hjälmar.

Den som gör flest mål, tacklar mest eller drar på sig flest utvisningar vinner och spelidén har förankrats via ett samarbete med Hockeyligan.

Negativ reaktion

Vissa spelare har dock reagerat negativt på idén och vill inte synas eller sticka ut på isen, vilket blir effekten med en gul hjälm på huvudet. Nu har spelarfacket Sico tagit missnöjet på allvar och står bakom spelare som vill bojkotta hjälmen.

Svenska Spels projektledare Ulf Olofsson ger nu sin syn på kritiken som den gula hjälmen fått.

– Det är tänkt som en kul krydda till själva spelet. Vi förde en dialog med Hockeyligan som gillade idén.

Förstår ni spelarnas reaktion?

– Det är upp till Hockeyligan att bedöma hur det hela mottagits av spelarna. En del har ju uttalat sig positivt och en del negativt. Det är en helhetsbedömning som de får göra.

Hur agerar ni om spelarna bojkottar hjälmen?

– Då får vi ta en diskussion med Hockeyligan om hur vi gör. Givetvis är vår grundinställning att vara lyhörda för vad de säger och tycker.

Färjestad lagkapten och Sico–ombud, Sanny Lindström, menar att spelarna inte fått någon som helst information om den gula hjälmen. Han efterlyser därför bättre kommunikation.

– Vi har haft en bra kommunikation med Hockeyligan. Hur de sedan har kommunicerat med spelarna är inte vår sak att svara på, säger Olofsson.

Publicerad: