Ulf Rönnmark: Rättvisa ska skipas

SPEL

Hemligt möte ska ge avstängde hockeydomaren uppdraget tillbaka

Utdömd – men inte uträknad.

Nu berättar Ulf Rönnmark för TT hur han ska få rätt gentemot Svenska ishockeyförbundet.

– De har målat ut min arbetsgivare som rena maffiaverksamheten, säger Rönnmark och avslöjar att ett hemligt möte ska ge honom upprättelse.

Ulf Rönnmark kommer inte att byta jobb, som konsult på ett utländskt spelbolag, för att få döma elithockey igen. Nej, nästa vecka hålls istället ett hemligt möte som ska få Rönnmark tillbaka som domare så fort som möjligt.

– Jag ser en ljusning i det här och anser att förbundet har gjort sig skyldigt till kontraktsbrott. När alla tagit sitt förnuft till fånga kommer rättvisa att skipas, säger Rönnmark till TT utan att nämna fler ingående detaljer.

Han avslöjar däremot att Svenska ishockeyförbundet ska sammanträda med Elitdomarföreningen och Svenska Hockeyligan.

– Jag både tror och hoppas att jag kommer vara tillbaka och döma elitserien rätt snart.

Vidare tycker Rönnmark, som dömt fem säsonger i elitserien och är en av landets mest ansedda domare, att förbundet skött frågan på ett osmidigt sätt.

Smutskastats

– Ja. Jag frågar mig själv vad är det egentligen som försiggår? Skulle jag som jobbar som konsult kunna manipulera systemet, det går ju bara inte, säger han.

– Dessutom tycker jag att min arbetsgivare har smutskastats och att man från förbundets sida har målat ut dem som rena maffiaverksamheten.

Ulf Rönnmark säger att han känner fullt stöd från i stort sett alla håll. Beslutet är fattat på vaga grunder och det är många som hört av sig.

– Jag har pratat med väldigt många olika människor som öppnat sina hjärtan, men det är ingen som haft en annan uppfattning än den jag har haft, säger Rönnmark som aldrig övervägt att byta jobb civilt.

– Nej, varför skulle jag göra det?

Johan Arvidsson/TT