Spel

Glöm miljon- utdelning på V75

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPEL

Micke Nybrink: Etain Royal förvandlar det här till V65

41 miljoner till en vinnare på V75 i morgon?

Glöm det, jag tror inte att sju rätt ger mer än kanske 100 000. Största anledningen är förstås att Etain Royal (avd 3) förvandlar V75 till V65. Nu kan han tävla utan skor igen och då är han en av världens tio bästa.

Galopprisk? Fakta: Han är fältets mest travsäkra häst.

Dags att gå igenom V75 inför helgen. Jag har som vanligt lagt loppen under lupp och letat efter sunda spikar, fräcka drag, dåliga favoriter och bortglömda rysare. Här är vad jag kommit fram till, lopp för lopp.

V75-1: favoriten är inte bästa hästen

5 Ferrytown och Stig H är klara favoriter och det tycker jag att är helt fel. Visst är hästen bra men som storfavorit känns han fullständigt ointressant. Det finns två hästar som är bättre än favoriten och jag streckar givetvis båda. 2 Foreign Currency var riktigt bra när han åkte runt allt på V64 senast. Hästen reagerade fint på den norska gasen och såg inte ett dugg trött ut i mål. Andraspår är inget bekymmer – bra chans. 9 Conrads Vip är stekhet. Han har varit strålande på slutet och jag håller honom som fältets bästa häst. Ställer inte övernattningen till det är han given i segerstriden.

Rysaren i loppet heter 11 Strip And Stars. Hästen höll tappert i dödens i lördags och är helt klart i kanonform. Nu får han smyga med i draget och då kan hans vassa speed bita över upploppet. Som fyraprocentare är han högintressant. Korsdrag direkt?

V75-2: Bara två hästar kan vinna

I lördags spikade jag 8 Rydens Seven. Han fick ett omöjligt lopp med tredjespår till dödens och höll tappert som tvåa. Jag släpper honom inte, det här är en kanonhäst, snacka om skalle. Nu rycker Veijo av honom bakskorna och rygg på 1 Mozart Hornline kan innebära att han slinker fram och ut i första sväng. Toppchans i så fall. Enda hotet: 4 Staro Quickly som var duktig i senaste starten då han fick en tung resa i dödens. Näst senast gick han starka sista 700 till V75-seger. Spik eller två hästar på kupongen alltså. Övriga kan, krasst uttryckt, gå hem och lägga sig, däribland hårt streckade 7 Fanny Filiokus som jag inte har någon känsla alls för.

V75-3: Lite av årets klaraste

4 Etain Royal vann mycket lätt i V75 på Bergsåker senast. Han gjorde det med hakar i skorna och han såg inte det minsta tagen ut efter 13,5 sista rundan i spets. Nu kan han åter tävla utan skor, eller åtminstone utan brodd, och då är han ännu vassare, travar bättre. Räkna med tidig attack och ledningen varvet kvar. Sen är loppet kört.

V75-4: Omgångens givna drag

Ni som följer den här spalten minns eventuellt att jag skrek ut 4 Garderud i senaste starten, när han vann ett V64-lopp efter ledning hela vägen. Jag tror på samma scenario igen. Garderud är blixtsnabb ut, spåret är inget bekymmer och Westholm kör så det ryker.

- Jättefin i ett provlopp härom veckan och vi kör på optimal balans, barfota bak, säger Westholm som också avslöjar att hela stallet är kraftigt uppåt nu och att hans hästar kan vara värda att passa.

Garderud är en läcker travmaskin, rena racern. Jag säger väl som Hans G Lindskog: Jag älskar den här hästen* snudd på i alla fall

Ni som letar motbud plockar med 8 Gold Star. Hittar han bara ut från sitt stängda spår blandar han sig säkert i striden.

V75-5: Jag köper inte snacket

11 Sahara Shadow vann knappt senast och blir stor favorit i det här långloppet.

- Äsch, hon var bara lat, inte alls trött. Så sa kusk och tränare samstämmigt efter segern.

Blaj. Så där brukar det låta när en häst vunnit utan att övertyga. Mitt drag heter 12 Twice More. Han höll på att springa över motståndet i guld i lördags; Mastery hade fått jobba om Heiskanen hittat luckan. Nu plockar Veijo av skorna runt om och smyger med i ryggar – bra chans och intressant som 16-procentare.

Loppet är dock vidöppet och skrällbuden är många. 1 Golden Grip (12%) kan leda länge, 2 Heroic Nugget (2%) är i toppform och kan leverera en megaskräll med maxklaff. 3 Extreme Value (11%) har ett lopp i kroppen och körs av toppkusk. För att nämna några.

V75-6: Här finns det guldkorn

Bronsfinalen är lurig och jag drar till med en hederlig helgardering. 2 Tjabo Komp är favorit och det är inget fel; han har varit toppbra på slutet, om man bortser från näst senast då han tvingades tävla med hakar. Även andrahandaren 7 Macky Boy är i kuslig form, om det löser sig har han bra chans ? men från sjunde bakom bilen kan vad som helst hända.

Jag har hittat två bortglömda rysare: 4 Milo Star gick kanonbra från kön senast, runt 1.11 sista 700 och han är snabb bakom bilen. Med en resa i draget kan skrällen vara ett faktum, streckad på åtta procent. 10 Prince Ata var stor favorit i lördags och föll med ett enda stort brak. Hästen kan betydligt bättre och som bortglömd sexprocentare är han given på min lapp.

V75-7: Väl stor favorit

5 Origo Giant är brakfavorit (70%) och det känns fel. Han kan vinna men det lång ifrån givet. Hästen är alltid lite knölig och han har aldrig vunnit på Solvalla: fyra starter – ingen seger. Jag tycker att Milton Bråten är felstreckad med låga 12 procent. Kom ihåg att han gick i dödens på Origo Giant för tre starter sen och gav denne en match in i mål.

Även duon 8 Hovercraft (7%) och 11 C.Super Chancen (4%) platsar på min lapp när jag ändå är i gång och garderar storfavoriten.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Mickes system

Publisert: