Vann miljoner – för andra gången

SPEL

Kompisgänget från Uppsala: ”Vad roligt att vi hörs igen”

1 av 2 | Foto: Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick ringa kompisgänget från Uppsala för att gången inom loppet av tre år och gratulera till miljonvinsten på Stryktipset.

För tre år sedan tog kompisgänget hem 13 rätt och 1,6 miljoner kronor på Stryktipset.

I helgen var det dags igen – efter två sena övertidsmål. Vinsten: 1,7 miljoner.

– Hallå Pierre, vad roligt att vi hörs igen, sa vinnaren till Svenska Spels vinnarambassadör efter att ha fått det osannolika vinnarsamtalet ännu en gång.

En del personer kämpar varje lördag med det stora målet inom spel och tips: 13 rätt på Stryktipset.

För de flesta är det svårt att sätta alla rätt på den klassiska spelkupongen. Men det finns undantag.

Som kompisgänget från Uppsala i 30-årsåldern.

De har lyckats med konststycket att få 13 rätt två gånger – och båda gångerna har de vunnit miljoner.

Två mål på övertid

För tre år sedan vann de 1,6 miljoner kronor. I lördags tog de hem 1,7 miljoner kronor – bland annat efter Birminghams galna upphämtning, då de gjorde två mål i tredje övertidsminuten respektive sjätte, och fastställde slutresultatet till 2–2 borta mot Derby County i match fem på kupongen.

– Hallå Pierre, vad roligt att vi hörs igen! Du ringde ju och gratulerade oss för ungefär tre år sedan då vårt tipsgäng fick 13 rätt och vann 1,6 miljoner. När vi vann förra gången var vi tre som delade på vinsten, men snabbt efter det blev vi fem kompisar som nu tippar ihop. Jag kan lova att humöret pekar rakt upp hos gubbarna just nu, sa ledaren i tipsgänget när han blev gratulerad av Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson för andra gången.

Köper matchtröja

Kompisarna tog hem miljonvinsten på ett reducerat system på 1 299 rader. Det innebar att när 12 matcher var inne på kupongen var Aston Villa tvingade att vinna derbyt mot West Bromwich, för att de skulle få 13 rätt. Villa vann med 2–0.

– Det var verkligen nervöst att följa kupongens sista match mellan Villa och West Bromwich! Bromwich började klart bäst, men spelet jämnade som tur var ut sig. Det blev tokstämning när Delph gjorde 1–0 i början av andra halvlek. Sinclairs 2–0 i 85:e var sedan en befrielse.

Enligt ledaren för tipsgänget kommer de dela ut vinsten till samtliga fem medlemmar och sedan fira och planera för en fotbollsresa till England. Sedan kan det nog inhandlas en speciell matchtröja som får symbolisera miljonvinsten – för andra gången.

– För min del kommer en viss matchtröja inköpas så fort det går och det ska stå Delph på ryggen.

Totalvinsten för Uppsala-gänget blev 1 729 961 kronor.