DAGENS BÄSTA SPEL

SPEL

✓ Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Vi har en ganska blek speldag framför oss. Tyvärr.

Dagens bästa spel kan vara Dalen i derbyt mot lille­bror Umeå. Dalen har ett bättre spel och med nye Cédric Rüegsegger blir laget ännu vassare. Liras till 1,70.

Drott har toppchans mot OV, som saknar sin bäste spelare.

DAGENS DRAG

Edmonton glänser inte och föll i går kväll tungt mot ­ Atlanta (2–3). Laget dras med skador och spelare som Sheldon Souray matchas stenhårt. Jag tror att det skadedrabbade och slitna laget får det tufft att tända om till nattens match borta mot Columbus. Ettan går att testa till 2,00.

DAGENS AVSLAG

Luleå har sett direkt svagt ut på slutet och ”The ­Abbotts” dras med sjuk­domar. Max en av super­duon lirar mot Skellefteå. Dessutom glänser inte målvaktsspelet just nu. Avstår den ettan till 1,85.

✓ Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

1 Conrads Garland (V65-6) är den bästa spiken i fajten om jackpotten på Mantorp. Han har gjort två starter för Svanstedt och varit riktigt bra. I debuten flög han till ledningen och vann lätt. Senast avslutade han strålande från köposition. Läget är perfekt och han bör leda från start till mål.

DAGENS DRAG

10 Oblige Ås (V65-1) ska passas tidigt med två lopp i kroppen. Har sett fin ut och är nog helt på topp. 1 Demi Deck (V65-4) debuterar för skicklige Charles Degiorgio. Hästen tränar bra och är ett hett segerbud direkt. Starke men osäkre 1 Winner Farming (V65-5) kan leda hela vägen.

DAGENS AVSLAG

Startsnabbe 2 Jobbig Sand (V65-6) blir säkert betrodd men den här travaren vinner inte särskilt ofta. Jag tror inte att han har skuggan av en chans mot kanonen Conrads Garland.

✓ Tobias Holm

DAGENS SÄKRA

Lindesberg trummar på bra och hemma kan man den här säsongen köra över samtliga lag i elitserien. Laget spelar inte alls lika frejdigt som tidigare men har under nye tränaren Ilja Puljevic fått fason på försvarsspelet. SM-final? H 43 är chanslöst.

DAGENS DRAG

Vad är det som händer i bibelbältet? Har gud glömt bort HV71 nu när höstrusket håller oss i ett järngrepp? Inte en trepoängare på de tre senaste så gissa om Jönköpingsgänget är taggat till tänderna. Linköping känns lätt överskattat trots en fin insats i lördags. Polletterna på HV 71 och 1,95.

DAGENS AVSLAG

Visst, Dalen är klassen bättre än Umeå. Men ett derby är ett derby och när det dessutom handlar om plastbandy så blir det rött sken på Dalens 1,60 hela vägen längs Botniabanan.