”En spelvärd etta”

SPEL

Sportbladets spelexpert Bosse Lundkvist om dagens drag

Foto: bildbyrån

Här är experternas bästa spel – måndag 27 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Göteborg, men anfallsässen L. Liljegärd och S. Lindén i spetsen, öste in mål under några matcher i mitten av våromgången. Senaste fem har dock laget endast orkat med futtiga två mål. Umeå vann med 5–1 hemma i början av maj och allt kring 1,60 på tvåan är spelbart.

DAGENS DRAG

Örgryte tappade 2–0-ledning till 2–2 hemma mot Gefle. Åkte sedan till Söderstadion och vann med matchens enda mål. Öis har redan varit uträknat. Nu känner de plötsligt lukten av nytt kontrakt. En klart spelvärd etta mot Hammarby till mer än 2,50 i odds.

DAGENS AVSLAG

Det handlade om tajta matcher senast och därför är tvåorna i matcherna AIK–Gais, HBK–MFF, Sundsvall–Jönköping och Åtvidaberg–Trollhättan att betrakta som kraftiga överodds. 1,40 på Åtvid mot Trollhättan får rött ljus.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Superfine Wellino Boko gör comeback i kväll och jag hoppas verkligen att han kommer tillbaka till sin gamla nivå – eller ännu bättre. Den här gången går jag dock emot honom och väljer att spika 5 Carmel som är i full form och lär fronta. Anför hela vägen i V65-3.

DAGENS DRAG

1 Lissie’s Lassie i V65-1 är aningen vek men från fint läge i ett jämnt lopp ska hon räknas tidigt. Om Callela Deposit blir av med ledningen i V65-2, vilket jag tror att hon blir, är det många om budet. Kan mycket väl bli tredje raka för fine 3 Japanese Face.

DAGENS AVSLAG

2 Black Gold i V4-1 är alltid intressant när han är underdog. Som favorit, vilket han är den här gången, ska han dock behandlas med försiktighet, eftersom han agerar ojämnt.

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

Callela Deposit (V65-2) har varit okörd vid segrarna och är snabb ut. Debut bakom bilen men det är en förnuftig häst. Leder runt om. Bill Laukko (V65-6) vann ett billigt lopp senast och är på väg mot toppformen. Möter ett ihåligt gäng här och susar tidigt till ledningen.

DAGENS DRAG

Jag gör ett försök att välta favoriten Wellino Boko. Han har inte startat på väldigt länge och får vara riktigt bra om han ska rå på Carmel (V65-3). Nurmos häst har sett smällfin ut i årets två starter och är snabb ut men även hyperspeedig med lopp på väntan.

DAGENS AVSLAG

A.S.A.Royal Tail (V65-5) har varit mycket bra och vunnit trots galopp i de senaste starterna. Hästen är knepig den första biten och det går inte att fortsätta att galoppera i början och sedan bara runda konkurrenterna.