”Det stinker skräll”

SPEL

Sportbladets Bosse Lundkvist om dagens avslag – här är alla spel

Här är dagens bästa spel den 20 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

De tio spelobjekten som presenteras på dagens Långenlista är inga enkla fotbollsmatcher att bena ut. De som ligger närmast att platsa i rutan är Väsby. Trots att laget lämnat planen mållöst två gånger i följd tror jag på vinst i superettans jumbofinal mot Sirius.

DAGENS DRAG

Jönköpings Södra besegrade senast Assyriska på bortaplan. Samma Assyriska som vunnit tre av fyra (alla segrar på bortaplan) efter omstarten. Södra hade ingen tur mot Norrköping hemma för ett par veckor sedan. Det blir roligare i kväll när Giffarna kommer på besök.

DAGENS AVSLAG

Hammarby, Malmö, Örebro och AIK må vara favoriter i sina respektive matcher i kväll, men oddsen på motståndarna – allt mellan 2,95–5,45 – är väl tilltagna. Det stinker skräll runt kvällens allsvenska drabbningar.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Jag går för de stora pengarna i kväll i Skellefteå, de stora favoriterna garderas och spiken är fräck. 9 Clicquots Sun Rose i V65-5 ser nämligen ut att bli bortglömd och jag kan inte förstå varför – hon har ju signalerat toppform länge. Smyger i draget och speedar till seger.

DAGENS DRAG

Sinou Madrik kommer att spikas av ”alla” och han vinner förmodligen V65-1 sisådär sju, åtta gånger av tio. Men man måste sticka ut hakan ibland, och jag gillade det jag såg av 4 Mellby Toker näst senast: bra driv i steget och lagom flegmatisk. Tänk om han kan 15,2 på distansen?...?

DAGENS AVSLAG

7 Face the Evil i V65-6 gör det bra men blir ofta väl hårt betrodd. Jag brukar gå emot honom och hittills har det lönat sig bra. Finner ingen anledning att ändra taktik i kväll.

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Örebro SK är obesegrat i serien sedan i början av maj och vinsten på svårspelade Vångavallen senast lär ha stärkt lagets självförtroende ytterligare. Häcken vann ganska oförtjänt mot Hammarby i torsdags och bortaspelet övertygar inte. Pinnacle erbjuder goda 1,80 på ettan.

DAGENS DRAG

Tammerfors har inte alls fått bortaspelet att stämma i år och med tongivande namn som Saarinen och Juska Savolainen samt ytterligare åtta man indisponibla lär man få det tufft mot ett hemmastarkt FF Jaro. Sirius verkar lite på gång och testas i jumbofinalen mot Väsby.

DAGENS AVSLAG

Landskrona har hög kapacitet när allt stämmer. Man har dock varit väldigt ojämnt av sig den här säsongen och hemma har laget fem förluster i följd. Bois kan mycket väl gå bort sig i derbyt mot Ängelholm också.